June 24, 2021

Bamakossa ja Pariisissa, mielenosoituksia Malissa panttivangiksi otetun Olivier Duboisin vapauttamiseksi

Sata ihmistä kokoontui tiistaina 8. kesäkuuta Bamakoon – ja vastaava määrä Pariisiin – vaatiakseen ranskalaisen toimittajan Olivier Duboisin vapauttamista, kaksi kuukautta päivään sen jälkeen, kun jihadistiryhmä siepasi Malissa, totesivat AFP: n toimittajat.

Tiistai aamuna Olivier Dubois’n kollegat ja ystävät kokoontuivat Bamakossa sijaitsevaan Maison de la presseen, johon oli ripustettu valokuva toimittajalta, sekä suuri musta kyltti, johon oli kirjoitettu “#FreeOlivierDubois”. “Olen hyvin liikuttunut, luotan Maliin ja Ranskaan, jokaisella on yhteinen tavoite: että Olivier tulee kotiin lastensa luokse, jota hän kaipaa”, sanoi kahden lapsensa entinen kumppani ja äiti Deborah Al Hawi Al Masri.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Olivier Duboisin sieppauksen takana GSIM, Al-Qaidaan liittyvä jihadistiryhmä

Se on välttämätöntä “Vahvista mobilisointia Malissa ja Ranskassa” ja “Älä päästä irti, koska ilman sitä voittaa ne, jotka haluavat salata totuuden”Malesian entinen ulkoministeri ja entinen toimittaja Tiébilé Dramé, joka oli läsnä, kertoi AFP: lle.

“Hiljaisuus pelaa sieppaajien peliä”

Noin sata ihmistä kokoontui samanaikaisesti Pariisiin, Place de la Républiquelle, mukaan lukien Vapauta, / Kohta ja Nuori Afrikka, tiedotusvälineet, joille Olivier Dubois työskentelee. “Uskon paljon mobilisointiin ja tiedotusvälineisiin”, “Hiljaisuus pelaa sieppaajien peliä”, sanoi toimittaja Maailman Florence Aubenas, panttivankina Irakissa viisi kuukautta vuonna 2005.

“Älkäämme unohtako Olivieria”, Tämä on “Olivier Duboisille osoitettu viesti, joka voisi vastaanottaa sen, viesti Ranskan ja Malian viranomaisille, joka asettaa vaatimuksen: haluamme ja odotamme, että hänen vapauttamisensa pysyy ensisijaisena”, sanoi Toimittajat ilman rajoja (RSF) pääsihteeri Christophe Deloire.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Kuinka toimittaja Olivier Dubois siepattiin Malissa

46-vuotias freelance-toimittaja, joka asuu ja työskentelee Malissa vuodesta 2015 lähtien, Olivier Dubois on ainoa ranskalainen panttivanki, joka tunnetaan maailmassa. Hän ilmoitti sieppauksestaan ​​sosiaalisiin verkostoihin 5. toukokuuta lähetetyssä videossa, jossa hän selitti, että Sahelin pääliitto-jihadisti, islamin ja muslimien tukiryhmä (GSIM) sieppasi hänet 8. huhtikuuta Gaossa (pohjoisessa). Al-Qaidaan.

Toukokuun lopussa Ranska vahvisti olevansa jihadistiryhmän panttivanki. Pariisissa terrorismin vastainen kansallinen syyttäjänvirasto (PNAT) aloitti alustavan tutkinnan “sieppauksesta järjestäytyneessä ryhmässä” “terroristijärjestön yhteydessä”.

Maailma AFP: n kanssa

tutki