June 22, 2021

Demokratioiden liitto Joe Bidenin Euroopan kiertueen takana

Lähes viisi kuukautta virkaanastumisensa jälkeen Joe Biden valmistautuu tekemään intensiivisen Euroopan kiertueen. Sen pitäisi johtaa hänet Yhdistyneessä kuningaskunnassa pidettävään G7-maiden teollisuusmaiden huippukokoukseen (joka pidetään 11.-13. Kesäkuuta) ja joka keskittyy koko maailman rokottamiseen rikkaiden ja köyhien valtioiden välisen solidaarisuuden nimissä. Sitten Yhdysvaltojen presidentin odotetaan Brysselissä järjestävän Naton huippukokouksen, ennen kuin hän tapaa Euroopan unionin (EU) johtajat. Lopuksi hänen on tapattava Vladimir Poutine Genevessä 16. kesäkuuta, jolloin hän saa tête-à-tête-ohjelman, jonka avulla Washingtonin ja Moskovan väliset erot voidaan vahvistaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Venäjän ja Yhdysvaltojen välinen kylmä snap sen jälkeen, kun Joe Biden syyttää Vladimir Putinia “tappajasta”

Tämä kansainvälinen järjestys on tilaisuus uudistaa henkilökohtaisesti maansa uudelleen sitoutumisen merkit sen liittolaisten kanssa. Neljän vuoden Donald Trumpin alaisuudessa tapahtuneen julmuuden ja nöyryytyksen jälkeen – jonka etuna oli ravitseva autonomian tarvetta – eurooppalaiset ovat repeytyneet kahden tunteen välillä: yhdistymisen maku ja puhtaasti sanallisten hämmennysten epäluottamus.

Tämän epäselvyyden ytimessä on ajatus, jonka Joe Bidenin läheiset käyttivät kampanjan aikana: demokratioiden liitto. Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa 7. kesäkuuta kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan teki siitä selvän. Hänen mukaansa on välttämätöntä, että ” demokratiat ja kukaan muu, ei Kiina tai muut autokratiat, eivät kirjoita kaupan ja tekniikan sääntöjä XXI: llee vuosisadalla ».

“Näyttää vähemmän heikosta”

YK: n turvallisuusneuvosto on halvaantunut; G7 ja G20 osoittavat rajansa suvereniteettiin tai yksilön oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Siksi olisi kyse joustavamman kaavan luomisesta, jossa ääriviivat ja koostumus on määriteltävä vastaamaan nykyaikaisiin haasteisiin. “Kyse on vanhan länsimaisen liittoutuman ylittämisestä ja saman suuntaisen maaryhmän muodostamisesta, jotta nämä demokratiat voisivat ottaa vahvempia kantoja ihmisoikeuksiin ja tulla vähemmän heikoiksi Putinin tai Xin kaltaisten diktaattorien silmissä”, korostaa Jana Puglierin, joka johtaa ajatushautomon Euroopan kansainvälisten suhteiden neuvoston Berliinin toimistoa.

Yhdistynyt kuningaskunta on kutsunut tätä kaavaa “D10”, mikä ehdottaa Etelä-Korean, Intian ja Australian lisäämistä G7-maihin. Vanha ajatus, jossa yhdistyvät arvot ja yhteiset edut, elvytti pandemia, joka korosti riippuvuutta Kiinan tuotantoketjuista. “Bidenin hallinnon kanssa kauppasodan kieli on ohi, toteaa Sophia Gaston, British Foreign Policy Groupin Lontoon aivoriihin johtaja. Mutta radikaali muutos koskee tapaa, jolla Yhdysvaltain presidentti puhuu Kiinaa koskevassa julkisessa mielipiteessään jossain määrin kunnioittavasti ja esittelee sitä ansaitsevana kilpailijana. Biden sanoo: “Arvomme, avoimet yhteiskuntamme, demokratiamme ovat parempia, meidän on investoitava niihin voittaaksemme.” ”

Sinulla on 71,4% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

napsauta tätä nyt