June 24, 2021

fundamentalistinen unionisti Paul Givan nimitettiin pääministeriksi

Puolueensa nimitti fundamentalistinen protestantti unionisti Paul Givan tiistaina 8. kesäkuuta johtamaan Ison-Britannian provinssin hallitusta republikaanien rinnalla Brexitin jälkeisten jännitteiden keskellä.

Paikallisen edustajakokouksen varapuheenjohtaja, 39-vuotias protestantti, korvaa eroavan Arlene Fosterin, ilmoitti Twitterissä ultrakonservatiivisen demokraattisen unionistisen puolueen (DUP) uusi johtaja Edwin Poots.

Lehdistötilaisuudessa Paul Givan sanoi olevansa tietoinen siitä “Tämän tehtävän valtava vastuu”, Erityisesti “Pandemian aikoina” ja “Tarvittava talouden elpyminen” Britannian maakunnassa. “Meillä on paljon tehtäviä”, hän lisäsi lupaamalla “Työskentele” nopeasti toimiakseen a “Tehokas siirtyminen” ja “Hitaasti”.

“Minulla on etuoikeus ja kunnia saada mahdollisuus palvella kansaamme tulevina päivinä”Paul Givan kirjoitti myös Twitter-alustalle.

Ennennäkemättömän väkivallan mellakat huhtikuussa

Pohjois-Irlanti tarttui uusiin jännitteisiin Yhdistyneen kuningaskunnan ero Euroopan unionista, voimaan 1. päivästäOn viime tammikuussa provinssiin sovellettujen erityisten kauppamääräysten vuoksi Irlannin tasavallan rajan palauttamisen välttämiseksi ja rauhan säilyttämiseksi.

Huhtikuun alussa vuosien ennennäkemättömän väkivallan mellakat tekivät kymmenien poliisien loukkaantumisen. Ison-Britannian kruunun ylläpitämiselle suotuisat unionistiset piirit, erityisesti protestantit, erottavat ”rauhan muurien” ovet ja Irlannin jälleenyhdistymistä tukevat republikaaniset alueet, lähinnä katoliset, sytytettiin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Pohjois-Irlannin rauha on melkein sietämättömän hauras”

Arlene Foster, 50, ilmoitti 28. huhtikuuta voivansa kyvyttömyydestä vastustaa Isosta-Britanniasta peräisin olevien tavaroiden tullitarkastusten käyttöönottoa osana Brexitiä, 28. huhtikuuta, että hän jättää toukokuun lopussa DUP: n johtajan ja paikallishallinnon päällikön. kesäkuun lopussa.

Puolueen johtajaksi valittiin maatalousministeri Edwin Poots, 56, joka hylkäsi evoluutioteorian ja on vakuuttunut siitä, että maailma luotiin 4000 vuotta eKr. Mutta hän halusi säilyttää nykyisen virkansa ja nimitti siksi Paul Givanin johtamaan paikallista johtajaa.

Hauras avoliitto

Ellei vuonna 2020 palautettu hallitus hajoa kolmen vuoden poliittisen halvauksen, joka on yli vuoden paikalliset vaalit, uuden Pohjois-Irlannin pääministerin on hallittava Sinn Feinin varapääministerin Michelle O’Neillin kanssa. Tämä republikaanipuolue ja unionistinen puolue johtavat yhdessä paikallista toimeenpanovalta vuoden 1998 pitkäperjantaista rauhansopimusta, joka lopetti “ongelmat”, tämän republikaanien ja unionistien välisen väkivallan, joka aiheutti noin 3500 kuollutta 30 vuoden aikana.

Tämän hauraan avoliiton ylläpitäminen lupaa olla herkkä, kun otetaan huomioon uusien DUP-johtajien profiili. Paul Givania pidetään uskollisena Edwin Pootsin kannattajana, joka kehottaa luopumaan Brexit-sopimukseen sisältyvästä Pohjois-Irlannin pöytäkirjasta, josta Ison-Britannian hallitus haluaa keskustella tiistaina Euroopan unionin kanssa Lontoon kokouksessa. Edwin Poots palkkasi hänet 18-vuotiaana avustajana Belfastin sähke, sitten toimi hänen neuvonantajana, ennen kuin hänestä tuli paikallisyhteisöministeri vuosina 2016–2017.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Brexit: Lontoon ja Euroopan unionin välillä, kuurojen vuoropuhelu Pohjois-Irlannista

Mentorinsa tapaan Paul Givan ei usko evoluutioteoriaan ja sanoi vuonna 2015 kannattavansa a “Omantunnon lauseke” sillä hänen mukaansa “Lopeta uskovien syrjintä”, jota tulkittiin tuolloin keinona sallia homoseksuaalien syrjintä.

“Palattuani Stormontiin (paikalliskokouksen kotipaikka) en jätä arvojani oven eteen”, hän ilmoitti vuonna 2014 Daily Telegraph. ”Uskonnolliset vakaumukseni vaikuttavat elämäni kaikkiin osa-alueisiin, kuten pyrkimykseen olla hyvä isä, aviomies, kansalainen ja poliitikko. “

Maailma AFP: n kanssaEtsi nämä