June 22, 2021

Innostuksen ja epäilyjen välillä urheiluhallit valmistautuvat käynnistämään koneen uudelleen

Herätyskello soi keskiviikkona 9. kesäkuuta niiden urheiluhallien kohdalla, jotka ovat unessa syyskuun 2020 lopusta lähtien. Vaikka he voisivatkin joulukuusta lähtien toivottaa tervetulleiksi korkean tason urheilijat ja lääketieteellisen kelpoisuuden saaneet.

Klubin johtajille tämän kauan odotetun toipumisen maku ei peitä epävarmuuden jälkimaku. Ovatko jäsenet siellä? Tulevatko he takaisin kuluttamaan pohjiaan juoksumattoihin, pumppaamaan lihaksensa penkkipuristimeen?

Muutama päivä ennen paluuta, laitokset ottivat yhteyttä Maailma näyttävät melko luottavaisilta. Asiakaskyselyjen mukaan suurin osa tilaajista pitää itseään valmiina palaamaan lähiviikkoina. ”Aion palata takaisin heti, kun se avautuu uudelleen, kaipaan sitä todella. Terveysrajoitukset eivät hidasta minua ollenkaan ”, kertoo Basic-Fitin nuori tilaaja Manon Chiffolleau.

Lue myös salauksen purku: Hajauttaminen: mitä tiedämme saastumisriskeistä uudelleen avautuvissa paikoissa?

Silti terveysuhka jatkuu. “Niille, jotka käyvät urheiluhalleissa, Covid-saastumisen riski kasvaa 22%”, varoitus Arnaud Fontanet, Pasteurin instituutin epidemiologi ja tieteellisen neuvoston jäsen.

Pelko, jonka jakavat Sorbonne-yliopiston virologian professori Vincent Maréchal. ”Näissä paikoissa monet parametrit suosivat viruksen leviämistä. Siellä on korkea tiheys, ei naamiota, ei välttämättä hyvä ilmanvaihto, ja asiakaskunta on usein nuori ja siksi mahdollisesti oireeton. Tämä paperilla valmistettu cocktail on ongelmallinen. “

Lisäkustannukset

Riskien rajoittamiseksi klubien on luvattava vakituisille ihmisille moitteeton terveysolosuhde. Jokainen noudattaa siis hallituksen asettamaa pöytäkirjaa. Sama, muutamalla yksityiskohdalla kuin kesällä 2020.

Vähintään 30. kesäkuuta asti laitosten on kunnioitettava 50%: n ulottumaa, kahden metrin etäisyys kunkin harjoittajan välillä, yksi henkilö per kone, pakollinen naamio vaivannäön ulkopuolella, ryhmätuntien huoneiden tuuletus. kuin jäsenten jäljitettävyys.

Monet huoneet toimivat myös rekisteröitymällä varmistaaksesi, ettet ylitä mittaria. Kuten kaikki haastatellut johtajat, myös Céline Rémy-Wisselink, Neoness-huoneiden perustaja, näkee nämä terveysrajoitukset suotuisasti. ”Tämä protokolla on täysin hyväksyttävä. Olemme jo harjoittaneet sitä. Tiedämme kuinka se tehdään, olemme hyvässä kunnossa. “

Esimerkki Yhdysvalloista, jossa urheiluhallin kollektiivinen saastuminen on lisääntymässä, voi kuitenkin olla huolestuttava. Ranskassa tämä saastumisvaara, jotkut laitokset kieltävät sen, toiset pelkäävät sitä. ”Tietysti tämä huolestuttaa meitä, ei ole olemassa nolla riskiä. Mutta meidän on varmistettava, että pöytäkirjaa noudatetaan mahdollisimman hyvin vaaran vähentämiseksi “, myöntää La Montgolfièren toimitusjohtaja Basile Lombard-Latune, «Sosiaalinen urheiluseura» alkaen 10e Pariisin kaupunginosassa.

Sinulla on 54,17% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso tästä