June 24, 2021

Israelissa Benyamin Netanyahun Trumpin kiusaus

Jos rauhallinen vallanvaihto on edelleen mahdollista Israelissa, sunnuntaina 13. kesäkuuta, äärioikeistolainen johtaja Naftali Bennett esittelee hallituksensa Israelin parlamentille. Luottamusäänestystä edeltää keskustelu, jonka 61 jäsenen enemmistö 120: sta on hankkinut. Presidentti Reuven Rivlinin kanssa pidetyn tapaamisen jälkeen herra Bennett tarkastelee yksin maan palavia turvallisuuskysymyksiä, joita sihteeri antaa hänelle. armeijan pääministerin toimistossa.

Tämä esityslista, jonka parlamentin puhemies Yariv Levin asetti tiistaina 8. kesäkuuta, jättää muutaman päivän mentorilleen Benyamin Netanyahulle kukistamaan kahdeksan puolueen koalition äärioikeistosta vasemmalle, joka aikoo esittää pöytäkirjan. se kaksitoista. vuoden jatkuva hallinto. Heidän on julkaistava yksityiskohdat sopimuksistaan ​​perjantaina, ennen korkeapainesapattia. He eivät tehneet mitään lyhentääkseen tätä vaikeaa siirtymää luopuessaan pikaisesti herra Levinin korvaamisesta. He antoivat Likudin ampua viimeiset kierroksensa.

Puhelut kadulle

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu 6. kesäkuuta 2021 Jerusalemissa seremoniassa, jolla kunnioitettiin terveydenhuoltojärjestelmää koronaviruspandemian edessä.

Kriitikot ovat valtavaa väkivaltaa, mutta mitä muuta on odotettavissa, vaikka herra Netanyahu näkee tämän hallituksen muodostamisessa vain vaiheen kahden vuoden vaalisyklissä (neljä kyselyä huhtikuusta 2019 lähtien), jota hän ei aio lopettaa? “Olemme todistamassa maan historian suurinta petosta”, hän sanoi sunnuntaina puolueensa kokouksessa Knessetissä ja herätti pelkoa siitä, että hän kieltäytyisi tappiosta, kuten hänen “Mikä” amerikkalainen Donald Trump vetoamaan kaduille.

Päivää aikaisemmin sisäisen turvallisuuden yksikön päällikkö (Shin Beth) oli varoittanut vihapuheen lisääntymisestä, joka voi johtaa väkivaltaan. Tämä ei estänyt Netanyahua vetoamasta kannattajiinsa: ”Älä pelkää törmätä niihin. “ Jo perjantaina hän oli vertaillut oikeuden loukkaajia näihin kuolemaan rangaistaviin juutalaisiin “vakoojiin” pyhissä kirjoituksissa, koska he olivat hylänneet luvatun maan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Israelissa historiallinen koalitio, joka vaihteli vasemmalta äärioikeistolle, yhdistyi Benyamin Netanyahua vastaan

Sen jälkeen kun koalitio ilmoitti 2. kesäkuuta, kaikki kuudesta Yaminan parlamentin jäsenestä, herra Bennett toivoo pitävänsä hänen takanaan, eivät ole julkisesti vahvistaneet tukensa. Heidän poliisin suojeluaan on vahvistettu. Netanyahu soitti joillekin heidän sukulaisilleen ja rabbille. Ikkunoiden alla järjestetään mielenosoituksia. Yksi heistä, Idit Silman, kertoi Channel 13: lle, että mielenosoittaja kertoi hänelle olevansa pahoillaan perheensä kokemasta. “Mutta älä huoli, ammutaan sinut heti kun se on mahdollista.”, hän tarkensi.

Sinulla on 52,87% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

valitse lähde