June 22, 2021

Joe Biden haluaa kertoa “Putinille ja Kiinalle, että Yhdysvallat ja Eurooppa ovat yhtenäisiä”

Lähes viisi kuukautta valtaan tulon jälkeen Joe Biden saapui Yhdistyneeseen kuningaskuntaan keskiviikkona 9. kesäkuuta, joka on ensimmäinen pysähdyspaikka Euroopan kiertueella, jonka aikana hän aikoo vaatia transatlanttisen liiton lujuutta kasvotusten. – Vladimir Poutinen kanssa, joka pidetään Genevessä 16. kesäkuuta.

Yhdysvaltain presidentti sanoi keskiviikkona, että Yhdysvallat oli “Takaisin”. «Yhdysvallat takana! »Joe Biden sanoi Yhdysvaltain ilmavoimien jäsenten edessä Mildenhallin lentotukikohdassa Yhdistyneen kuningaskunnan kaakkoisosassa. “Ja demokratiat ympäri maailmaa ovat yhdistyneet kohtaamaan vaikeimmat haasteet”, hän lisäsi korostaen haluavansa tavata Putinin “Kerro hänelle mitä haluan hänen tietävän”.

“Tiedän, että demokratiat voivat kokoontua vastaamaan uuden aikakauden haasteisiin, tällä viikolla Euroopassa meillä on mahdollisuus todistaa se”, oli twiitannut Yhdysvaltain presidentin lennon aikana Air Force One -aluksella, ensimmäisestä ulkomaanmatkastaan ​​valtaan tulemisen jälkeen.

Juuri ennen lentoonlähtöä Ilmavoimat Yksi, Yhdysvaltain presidentti oli vakuuttanut, että hänen matkansa tarkoituksena oli kertoa ihmisille “Putinille ja Kiinalle on selvää, että Yhdysvallat ja Eurooppa [étaient] hitsattu “.

Tête-à-tête Britannian pääministerin Boris Johnsonin kanssa on suunniteltu torstaina 10. kesäkuuta. Hänen vaimonsa Jill Bidenin mukana demokratian johtaja osallistuu perjantaista sunnuntaihin G7-huippukokouksessa Cornwallissa (Lounais-Englanti). , jonka aikana Covid-19-pandemia ja ilmasto ovat ensisijaisia ​​tavoitteita.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Demokratioiden liitto Joe Bidenin Euroopan kiertueen takana

“Matkani Eurooppaan on Amerikalle mahdollisuus mobilisoida demokratioita ympäri maailmaa”, vakuutti sille, joka väittää valtaan tulemisensa jälkeen, että edeltäjänsä Donald Trumpin suuntautumisista huolimatta Yhdysvallat aikoo olla täysin mukana maailman asioissa.

Ennen liittymistään Brysseliin osallistumalla Naton huippukokoukseen Joe Biden vierailee sunnuntaina 13. kesäkuuta kuningatar Elizabeth II: ssa, joka on hallinnut kuusikymmentäyhdeksän vuotta, Windsorin linnassa.

Myös Andrewsin sotilastukikohdan asfaltilla Washingtonin lähiöissä Joe Biden lisäsi aikovansa julkistaa pian maailmanlaajuisen rokotestrategian. Valkoisessa talossa yritetään nyt ottaa johtoasema tässä asiassa, jota kritisoidaan voimakkaasti siitä, että se on viivästyttänyt Covid-19-rokotteiden jakamista muun maailman kanssa. “Yhdysvallat on päättänyt työskennellä kansainvälisten rokotusten parissa samalla kiireellisyydellä kuin olemme osoittaneet maassamme”, iski Yhdysvaltain presidentin.

Yhdysvallat yrittää olla johtava rokotteiden alalla

Yhdysvallat ostaa 500 miljoonaa annosta Pfizer-BioNTechin Covid-19-rokotetta lahjoittaakseen muille maille, New Yorkin ajat ja Washington Post. Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin on määrä ilmoittaa asiasta G7 – huippukokouksessa tällä viikolla Washington Post. Ensimmäiset 200 miljoonaa annosta jaetaan tänä vuonna ja muut 300 miljoonaa annosta vuonna 2022 New Yorkin ajat.

Bidenin hallinto oli jo ilmoittanut lahjoittavansa 80 miljoonaa Covid-rokoteannosta ulkomaille kesäkuun loppuun mennessä. Aiemmin tässä kuussa Washington sanoi, että 75% näistä annoksista jaetaan Covax-jakamisjärjestelmän kautta, joka on perustettu varmistamaan rokotteiden oikeudenmukainen jakelu etenkin pienituloisiin maihin.

Valkoinen talo on viime kuukausina kritisoinut voimakkaasti rokotteiden jakamisen viivästymistä muun maailman kanssa ja yrittää nyt ottaa johtoaseman tässä asiassa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös ”Joe Biden sanoo Euroopassa haluavansa tuoda yhteen maailman demokratiat. Se on piiritetyn linnoituksen kutsu

Putinin kanssa käydään vaikeita neuvotteluja

Vladimir Putinin kanssa keskiviikkona 16. kesäkuuta Genevessä, Sveitsissä, pidettävä huippukokous on vihdoin huipentuma ensimmäiselle matkalle, joka tapahtuu aikana, jolloin Joe Biden on vaikeuksissa kotimaassaan oman leirinsä jännitteiden taustalla. Ukraina, Valko-Venäjä, venäläisen vastustajan Alexeï Navalnyn kohtalo vangittuina, kyberhyökkäykset: keskustelut lupaavat olla katkeria ja vaikeita, etenkin tästä viimeisestä kohdasta. Kysymys “ cyber » tulee olemaan “Keskustelumme aihe”, Joe Biden vakuutti keskiviikkona ennen lähtöään.

Venäjän osalta Valkoinen talo, joka vuorottelee sovittelevia viestejä ja varoituksia, toistaa, että sillä on vaatimattomat odotukset. Ainoa esitetty tavoite: parantaa kahden maan välisiä suhteita “Vakaa ja ennustettavissa”.

Puheenjohtajavaltio Yhdysvallat on antanut vähän yksityiskohtia tämän tête-à-tête -käytännöstä. Hän vain vihjasi, että toisin kuin Donald Trumpin kanssa Helsingissä vuonna 2018 tapahtui, näiden kahden miehen yhteinen lehdistötilaisuus ei ollut esityslistalla.

Maailma AFP: n kanssasuoraan lähteestä