June 22, 2021

Joe Biden peruuttaa Donald Trumpin toimet TikTok- ja WeChat-alustoille

Joe Biden ilmoitti keskiviikkona 9. kesäkuuta peruuttaneensa ja korvaavansa edeltäjänsä Donald Trumpin tekemät TikTok-, WeChat- ja kahdeksan muun sovelluksen kieltävät asetukset. Sen sijaan Yhdysvaltojen presidentti kehottaa suorittamaan laajan tutkimuksen riskeistä, joita tiettyjen ulkomaisten hallitusten hallussa olevista sovelluksista aiheutuu.

Uuden asetuksen tarkoituksena on tunnistaa kaikki “Yhdistetyt ohjelmistosovellukset, jotka saattavat aiheuttaa kohtuuttoman riskin Yhdysvaltojen ja amerikkalaisten kansalliselle turvallisuudellemukaan lukien “Sovellukset, jotka omistavat, hallitsevat tai hallinnoivat henkilöt, jotka tukevat toisen maan armeija- tai tiedustelutoimintaa tai ovat osallisina haitallisessa kybertoiminnassa tai sisältävät sovelluksia, jotka keräävät arkaluonteisia henkilötietoja”.

Lue myös TikTok kielletty Yhdysvalloissa? Vastaukset kysymyksiisi

Yhdysvaltain presidentti kehottaa kauppaa ja muita liittovaltion virastoja kehittämään suuntaviivat “Arkaluonteisten henkilötietojen suojaaminen… mukaan lukien henkilökohtaiset ja geneettiset tiedot” väärinkäytöksiä vastaan.

Donald Trump väitti, että kiinalaisten omistamat sovellukset aiheuttivat kansallisen turvallisuuden riskejä, mukaan lukien tiedonkeruu, ja yritti pakottaa TikTokin myynnin yhdysvaltalaisille sijoittajille. Trumpin hallinto allekirjoitti vuonna 2020 päätökset kieltää useita kiinalaisia ​​hakemuksia, kuten TikTok ja WeChat, mutta tuomioistuimet keskeyttivät nämä tilaukset vuoden 2020 lopussa.

Kaunis oikeudellinen taistelu

Hän syytti WeChatia, alustaa, joka on kaikkialla kiinalaisten elämässä viestintä-, etämaksu- tai varauspalvelujensa kautta, ja TikTokia, nuorten erityisen suosittua videosovellusta, luottamuksellisten tietojen keräämisestä ennen jatkamista. jaa ne Pekingin kanssa. Nämä yritykset ovat aina kumoaneet nämä vakoilusyytökset.

Seurasi laillinen taistelu. Joulukuun lopussa Trumpin hallinto valitti tuomioistuimen päätöksestä, joka estää kauppaosastoa asettamasta rajoituksia TikTokille, mikä olisi johtanut sosiaalisen verkoston kieltämiseen Yhdysvalloissa. Mutta helmikuussa Bidenin hallinto pyysi hovioikeutta antamaan sille 60 päivää aikaa tutkia tapausta ja päättää, pitäisikö Trumpin hallinnon pyyntö hyväksyä.

Joe Bidenin uusi toimeksianto kumoaa edeltäjänsä allekirjoittamat asiat, mukaan lukien tammikuun asetus, joka kieltää yhdysvaltalaiset yritykset tekemästä kauppaa kahdeksalla kiinalaisella sovelluksella, mukaan lukien Ant Groupin omistama Alipay.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös TikTokin perustaja vetäytyy takaisin, kun Kiina ottaa haltuunsa tekniset jättiläiset

Maailma AFP: n kanssa

Lue