June 22, 2021

Justin Trudeau kehottaa taistelemaan rasismin vitsausta vastaan ​​Kanadassa

Tiistaina 8. kesäkuuta pidettiin minuutin hiljaisuus Ottawan alahuoneessa kunnianosoituksena sunnuntai-iltana muslimien vastaisen hyökkäyksen uhreille Lontoossa, Etelä-Ontarion kaupungissa. Kolme sukupolvea Pakistanista peräisin olevasta Afzaal-perheestä, parikymppinen 40-vuotias, heidän 15-vuotias tyttärensä ja hänen 74-vuotias isoäitinsä kuolivat sen jälkeen, kun nouto oli tahtonut heidät. Heidän 9-vuotias poikansa, vakavasti loukkaantunut, on edelleen sairaalassa.

”Tämä murha ei ollut onnettomuus. Se oli vihamielinen terrori-isku yhden yhteisömme sydämessä “, Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoi parlamentissa. Muistuttaen Kanadassa viime vuosina tehdyt aiemmat muslimien vastaiset teot, mukaan lukien hyökkäys suuressa moskeijassa Quebecissä vuonna 2017, jossa kuoli kuoli, tai veitsen hyökkäys Toronton moskeijan edessä vuonna 2020, liberaalihallituksen päällikkö sanoi, että Tämä “Arka ja islamofobinen hyökkäys ei ollut yksittäinen tapaus”.

Lue myös Quebecin moskeijan tappaja viettää vähintään 40 vuotta vankilassa

Hän kehotti kanadalaisia ​​ryhtymään toimiin tätä rasismin vitsausta vastaan ​​ja lupasi itse ryhtyä uusiin toimenpiteisiin ääriryhmiä vastaan, kuten hän on jo sitoutunut tekemään, hän korosti rekisteröimällä tammikuussa Proud Boysin – pienen ryhmän Ottawassa perustettua valkoista ylivaltaa. Kanadan terroristijärjestöjen luettelossa. Trudeaun hallitus on luvannut useita viikkoja Internet-vihan torjumiseksi annetun lakiesityksen, mutta sitä ei ole vieläkään jätetty käsiteltäväksi.

“Tämä on Kanada”

Parlamentaarinen oppositio tuomitsi tämän islamofobisen hyökkäyksen yksimielisesti. Mutta Uuden demokraattisen puolueen johtaja (vasen) halusi vastata juuri sanoneelle pääministerille “Tämän hyökkäyksen tekijä ei edusta kanadalaisia.” “Pidän tästä maasta, aloitti Jagmeet Singhin, joka on itsessään sikhihenkinen ja ensimmäinen rotuun perustettujen yhteisöjen johtaja, joka johtaa kansallista poliittista puoluetta, mutta todellisuudessa tämä on Kanada. Kanadassamme löydettiin 215 alkuperäiskansojen lasta joukkohaudasta [des ossements d’enfants ont été découverts le 28 mai à Kamloops en Colombie-Britannique sur les lieux d’un ancien pensionnat autochtone]. Kanadamme on paikka, jossa voit tappaa hijabin käyttämisestä kadulla. ” Maa, hän totesi, joka on syyllistynyt kansanmurhaan ja jonka on nykyään kohdattava rasismia ja väkivaltaa, erityisesti muslimeja vastaan.

Sinulla on 49,97% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

lisätietoja