June 24, 2021

Koulun sairaanhoitajille terveyskriisi mursi kamelin selän rakenteellisilla vaikeuksilla

Muutama päivä sitten lukion opiskelija koputti Maren sairaalan (etunimi on vaihdettu) ovelle, Eure-alueen koulun sairaanhoitaja. Hän pyysi raskaustestiä. Saatuaan sen Marie kirosi itsensä. Nuori tyttö oli tullut kaksi viikkoa aiemmin pyytääkseen neuvoja ja mahdollisesti hätäehkäisyä, mutta löysi oven suljettuna. Tuolloin Marie mobilisoitiin suorittamaan itsetestejä.

Tällaisissa tilanteissa kouluhoitajat uskovat kokeneensa liikaa tänä vuonna. Laitostensa terveyskriisin hallinta on ottanut heidät usein pakoon luopua ydinliiketoiminnastaan ​​ottamalla vastaan ​​ja kuuntelemalla opiskelijoita. He ovat kuitenkin nähneet räjähtävän koululaisten, korkeakoulujen ja lukiolaisten epämukavuuden, joka on testattu peräkkäisillä pidätyksillä sekä vuorottelu kasvotusten ja etäopetuksen välillä. Tämä tilanne korosti rakenteellisten resurssien puutetta ja ammatin vaikeita työoloja. Kadulla torstaina 10. kesäkuuta Pariisissa koulun sairaanhoitajat vaativat massiivista henkilöstön rekrytointia, palkkojen korottamista ja erityiskoulutusta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Käsittelen vain Covidia”: sanat sairaanhoitajilta ja koululääkäreiltä

“Emme ole lopettaneet uusien tehtävien ottamista ottamatta huomioon ensisijaista tehtäväämme, nimittäin opiskelijoiden vastaanottamista ja kuuntelemista”tuomitsee Saphia Guereschin, Snics-FSU: n, koulun sairaanhoitajien enemmistöyhdistyksen pääsihteerin. Koulujärjestelmän ytimessä 7700 kansallisen koulutusjärjestelmän sairaanhoitaja on vastuussa ongelmatilanteiden havaitsemisesta, opiskelijoiden seurannasta, vastaanottamisesta ja kuuntelusta sekä tarvittaessa ohjaamisesta muille. laitteet, kuten sosiaalityöntekijä. “Olemme itsenäisiä, yksin opiskelijan edessä joskus vakavissa tilanteissa, emmekä ole hyvin palkattuja”, jatkaa Saphia Guereschi.

Tilintarkastustuomioistuimen huhtikuussa 2020 antaman raportin mukaan koulun sairaanhoitaja työskenteli 1300 opiskelijaa vuonna 2018. Nämä ammattilaiset ansaitsevat keskimäärin 1800 euroa netto kuukaudessa Snics-FSU: n vahvistamien lukujen mukaan. Sairaanhoitajien palkkojen korotukset Ségur de la santén aikana eivät vaikuttaneet koulun sairaanhoitajiin. Palkka-asteikko ei ole sama: “Meillä on uraviive, joka voi kestää jopa yksitoista vuotta”, korostaa Saphia Guereschi.

Uudet ahdistukset

Tänä vuonna koulun sairaanhoitajia pyydettiin kuitenkin liikaa. “Kun tapauksia räjähti, etsimme joka päivä, kuka oli yhteyshenkilö, jonka opiskelijat olivat tavanneet urheilun aikana, se oli hullua”muistaa Véronique (etunimi on muutettu), Aix-Marseillen akatemian koulun sairaanhoitaja. Sitten tuli helmikuussa antigeenitestauskampanjat lukioissa, sitten itsetestaukset.

Sinulla on 43,42% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

siirry sivustooni