June 22, 2021

Medefin presidentti haluaa uudistuksen presidentinvaalien jälkeen

Mousibility des entreprises de Francen (Medef) pomo ei ole eläkeuudistusten aika. Geoffroy Roux de Bézieux arvioi keskiviikkona 9. kesäkuuta, että eläkeuudistuksesta tulisi keskustella presidentinvaaleissa.

“Tämän uudistuksen toteuttamiseen tarvitaan poliittista pääomaa. Aika on kulunut vuodesta 2017. Minulle se on presidenttikeskustelu, kaikkien ehdokkaiden on otettava kanta ”, sanoi työnantajaliiton pomo päivittäin Kaikuja, kun taas Emmanuel Macron toisti pöydälle mahdollisuuden käynnistää tämä räjähdyskohta uudelleen.

“Se on ainoa sosiaalinen uudistus, joka vaikuttaa kaikkiin. Siksi se tarvitsee demokraattista legitiimiyttä “, vetosi jälleen herra Roux de Bézieux’hän, joka sanoi, ettei halua “Uudistus-korjaustiedostosta” kolmessa kuukaudessa, muuten meidän on palattava siihen presidentinvaalien jälkeen. Ja ranskalaiset eivät ymmärrä mitään ”.

Hänen mukaansa työttömyysvakuutuksen uudistus “On kiireellisempi kuin eläkkeiden”, auto “Toipumisen vaikeuksien joukossa on rekrytointi”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Eläkkeet: hallituksen tutkima polku laillisen iän nostamisesta

Varoitus ammattiliitoilta

Valtionpäämies on kiihdyttänyt spekulaatiota vahvistamalla, että hänen pitäisi tehdä päätöksiä “Vaikea” niin että viimeisen vuosikymmenen vuosi on “Hyödyllinen”. Erämatkan aikana 2. ja 3. kesäkuuta herra Macron yhtäkkiä asetti eläkekysymyksen keskustelun ytimeen. Hän oli huomauttanut siihen “Mikään ei ole poissuljettua”, mutta että uudistus “Erittäin kunnianhimoinen” – vaikka “Huolenaihe – joka oli kiskoilla ennen Covid-19-kriisin lopettamista, ei voi olla “Palautuminen sellaisenaan”.

Tässä yhteydessä ammattiliitot varoittivat hallitusta hyväksymästä eläkeuudistusta ennen vuotta 2022. “Se on vain hulluutta”, sanoi Ranskan demokraattisen työvalaliiton (CFDT) pääsihteeri Laurent Berger. ”Tämä ei ole hetki. (…) Sanomme edelleen sitä, mitä olemme sanoneet kuukausien ajan: ei ole tilaa rauhalliselle keskustelulle eläkekysymyksestä ennen presidentinvaaleja. Mikä tahansa vaihtoehto valitaan, se näyttää täysin syttyvältä ”, sanoi Berger maanantaina. Hänen puolestaan ​​työelämän keskusliitosta (CGT) vastaava Philippe Martinez sanoi puolestaan, että” virhe “.

Lue myös tarina: Emmanuel Macron haluaa hyödyntää terveystilanteen paranemista käynnistääkseen maan “modernisoinnin” uudelleen

Kehottaa nostamaan aloitusikää 64 vuoteen

Jos Medefin presidentti haluaa lykätä keskustelua vuoden 2022 presidentinvaalien jälkeen, kysymys on sitten nopeasti esitettävä pöydälle. “Meidän on toimittava syyskuusta 2022 odottamatta”, hän sanoi harkitsen eläkkeiden vähentämistä inflaatiosta ja nostamalla eläkeikää 64 vuoteen.

Geoffroy Roux de Bézieux harkitsee kolmea vaihtoehtoa rahoitusaseman palauttamiseksi eläkejärjestelmän alijäämän edessä, joka on viime kädessä vähemmän tärkeä kuin odotettiin terveyskriisin jälkeen, mutta jonka rahoitustarpeen arvioidaan olevan 7-10 miljardia euroa vuodessa. . Ensimmäinen on “Maksujen kasvu, mutta siellä juoma on työ”hän varoitti keskiviikkona RMC: tä.

Toinen on ”Eläkkeiden deindeksointi. Mielestäni ei ole järjetöntä, että vaikka eläkeläisiä on suojeltu kriisin aikana ja että pikemminkin nuoret ovat paahtaneet, pyydämme heiltä väliaikaisia ​​ponnisteluja. Se riippuu myös inflaatiosta ”, hän lisäsi. “Ja sitten on ikä”, totesi Roux de Bézieux täsmentäen sen “Se on todennäköisesti 64 vuotta vanha”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Eläkkeet: uudistamisen vaikeus vaalikaudella

Maailma AFP: n kanssa

katso se