June 22, 2021

Mies, jonka epäillään lyöneen Emmanuel Macronia, syytetään torstaina välittömästi

Tasavallan presidentti Emmanuel Macronille tiistaina Tain-l’Hermitage (Drôme) -matkan aikana tehdyn iskujen väitetty syyllinen syytetään torstaina (10. kesäkuuta) välittömästi, Valencen syyttäjänvirasto ilmoitti keskiviikkoiltana.

28-vuotias epäilty ”Damien T. esitellään huomisen aamuna [jeudi] syyttäjän luona, jotta hänen esityksensä voidaan ilmoittaa välittömästi iltapäivällä ”, selitti Valencian syyttäjä Alex Perrin lehdistötiedotteessa.

Pidätettiin hänen toverinsa kanssa “Arthur C.: lle lähetetään kutsu oikeuteen vuoden 2022 jälkipuoliskon loppuun vastaamaan laittomasti pidettyihin aseisiin liittyvistä rikoksista” löytyi hänen kotinsa, sanoi tuomari.

Heidän huoltajuutensa päätettiin “Väkivalta ilman työkyvyttömyyttä julkishallinnossa olevalla henkilöllä”, on myös pidennetty “Tarkastusten jatkamiseksi”.

Lue toimituksemme: Huono tuuli puhaltaa demokratiaan

“Perinteinen poliittinen vakaumus oikeista tai ultrapuheista”

Kaksi miestä pidätettiin heti tapahtuman jälkeen Valencen pohjoispuolella Saint-Vallierissa. He ovat “Sekä oikeus- että tiedustelupalvelut tuntematon” ja ovat kuntansa järjestöjen jäseniä “Taistelulajien, keskiajan ja mangauniversumin yhteydessä”, ilmoitti Valencian syytteeseenpanosta.

Hänen kuulemistilaisuutensa aikana Damien T. “Pari, ilman lapsia, ilman ammattia”, hän myönsi “Antaa isku valtionpäämiehelle ja lausua sanat, jotka tuomitsevat politiikan.”. Sulje hänen mukaansa “Keltaisten liivien” liike “” ja jakaminen “Perinteinen poliittinen vakaumus oikeista tai ultrapuheista” olematta “Ei puolueita tai ilmaissut militanttia”, hän väitti olevansa “Toimi vaiston mukaan ja ajattelematta ilmaista tyytymättömyytensä, selitti herra Perrin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Iskun kirjoittaja: keskiajan intohimo ja kiinnostus äärioikeistoa kohtaan

Todistajien ja Damien T: n kumppanin kuulemiset eivät selventäneet “Lisää motivaatioita” nuoren miehen, jota vastaan ​​ennakointi – “Nykyisessä” – ei säilytetä. “Viimeiset tarkastukset ja tutkimukset ovat käynnissä”, kuitenkin korosti syyttäjää.

Arthur C. ”Naimaton, ilman lapsia, vuokratyöntekijä, joka pidätettiin ystävänsä rinnalla kuvaamisen jälkeen valtionpäämiehen hyökkäyksestä, hän pystyi selittämään läsnäolonsa paikalla osallistumatta hyökkäykseen. »Tasavallan presidentiltä.

Hänen kotonaan, ”Vanhoja kirjoja sodan taiteesta ja Minun taisteluni samoin kuin lippu punaisella taustalla keltaisella vasaralla ja sirpällä sekä Venäjän vallankumouksen lippu ”, löydettiin haun aikana.

Tämä isku herätti kaikkien poliittisten johtajien suuttumusta. Emmanuel Macron puolestaan ​​relativisoi eleen ja tuomitsi sen “Yksittäisiä tosiasioita” sitoutunut “Ultraviolent yksilöt”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Macron löi: tarina kampanjasta kovan jännityksen alla

Maailma AFP: n kanssa

voit tarkistaa täältä