June 24, 2021

Navalnyn järjestöt, jotka Venäjän oikeusministeriö on nimittänyt “ääriryhmiksi”, vastustaja vastaa, ettei “peruuta”

Venäjän oikeus nimitti keskiviikkona 9. kesäkuuta “Extremistit” vangitun vastustajan Alexeï Navalnyn järjestöt, toimenpide, joka sallii heidän selvittämisen ja tukijoiden tukahduttamisen lisääntymisen syyskuussa pidettävien parlamenttivaalien edetessä.

“Tunnustettiin, että nämä järjestöt levittivät vapaaehtoisesti paitsi vihaa ja vihamielisyyttä yllyttäviä tietoja vallan edustajia kohtaan myös tekivät ääririkoksia ja -rikkomuksia”Syyttäjä Aleksei Jafiarov kertoi toimittajille päätöksen ilmoittamisen jälkeen.

Tämä tuomio kohdistuu erityisesti korruption torjuntarahastoon (FBK), joka tunnetaan Venäjän eliittien elämäntapaa ja kavalluksia koskevista perusteellisista tutkimuksistaan, ja herra Navalnyn aluetoimistoihin, jotka vastaavat mielenosoitusten järjestämisestä. ja vaalikampanjat.

“Tulemme toimeen, sopeudumme”

Aamulla alkaneen keskiviikkokokouksen kesto oli yli kaksitoista tuntia Komanda 29 -joukkueen lakimiesten mukaan, joka puolusti erityisesti FBK: ta ja ilmoitti aikovansa valittaa päätöksestä. Herra Navalnyn lakimiehet tuomitsivat lehdistötiedotteessa ”Suljetun oven oikeudenkäynti, johon on jätetty tiettyjä asiakirjoja salaisuuksia ». “Viime istunnossa kaikki puolustautumispyynnöt hylättiin eikä riittäviä todisteita syyllisyydestä esitetty”, he arvioivat. Syyttäjä suhtautui myönteisesti tuomioon “Laillinen ja perusteltu”.

”Tulemme toimeen, kehittymme, sopeudumme. Mutta emme kutistu tavoitteistamme ja ideoistamme. Tämä on maamme, eikä meillä ole muuta “, reagoi Alexeï Navalny Instagram-tilillään tuomion ilmoittamisen jälkeen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Uusi rautaesirippu on noussut Itä-Eurooppaan, jossa pysähtyneisyyden tukahduttamisen logiikka jäädyttää kaiken poliittisen kehityksen”

Menettelyn tulos ei jättänyt juurikaan epäilystä siitä, että Aleksei Navalnyn aluetoimistojen verkosto oli jo luokiteltu huhtikuun lopussa organisaatioiden luetteloon. “Extremistit” taloudellisen seurantapalvelun. Tämän seurauksena hän jatkoi itsensä hajoamista välttääkseen sen jäsenten syytteeseen asettamisen.

Justice määräsi keskiviikkona keskeneräisten organisaatioiden, myös FBK: n, selvitystilaan. Koulutushenkilöstö “Extremistit” kärsivät Venäjällä ankarista vankeustuomioista.

Lue myös iso muoto: Navalny-sukupolvi: olla nuori ja kapinallinen Siperiassa Putinin johdolla

Lisäksi presidentti Vladimir Putin antoi viime viikolla lain, joka kieltää organisaatioiden työntekijät “Extremistit” osallistua vaaleihin, kun taas parlamenttivaalit on tarkoitus järjestää syyskuussa.

Viime kuukausina sorto on lisääntynyt herra Navalnyn ryhmää vastaan ​​ja työnnetty useita sen johtajia maanpakoon, mutta myös riippumattomia tiedotusvälineitä ja muita opposition jäseniä vastaan. Alexeï Navalny suorittaa kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen petoksesta, jota hän pitää poliittisena.

Maailma AFP: n kanssa

jatka tämän