June 22, 2021

opiskelijat pelkäävät “Covid-tutkintotodistusten” devalvaatiota

Kaoottisen lukuvuoden lopussa pandemia on muuttanut tentit, osittaiset ja puolustukset, opiskelijaelämän välttämättömät vaiheet ja rituaalit. Tarkistetut arviointimenetelmät, monivalintakyselyjen (MCQ) kehittäminen, videoneuvottelujen puolustukset, melkein kokonaan verkossa suoritettuihin kursseihin mukautetut testit … Kaikki tieteenalat yhteensä, 40% tentteistä järjestettiin siten “etänä” ensimmäisen lukukauden aikana, arvioiden mukaan Yliopistojohtajien konferenssi (CPU). Pieni vallankumous.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pöydällä tai etänä yliopistokokeiden suuri ongelma

Joillekin opiskelijoille nämä etäkoulut ovat lisänneet huolta tutkintonsa arvosta. ”Tutkimus luo vaikutteita ja odotuksia. Kriisin myötä heidät on tasoitettu, tyhjennetty tunnepitoisuudestaan ​​”, sanoo Montrealin yliopiston koulutussosiologi Cécile Van de Velde.

Lily Didier, 18, ensimmäisen lainvuotenaan Albissa (Tarn), epäili jo vuonna 2020 hankittuaan ylioppilastutkinnon tunnustamista. Tänä vuonna hänen ensimmäiset lukukauden lopun kokeensa pidettiin Moodle academyn alustalla. “Perustuslaissa essee-testi kesti puolitoista tuntia kolmen tunnin sijasta, meitä pyydettiin kirjoittamaan johdanto, tekemään pääpiirteet ja viivat kirjoitettujen kappaleiden sijaan” hän selittää. Opiskelija pitää vaikutelman “Ei ole koskaan onnistunut [s]työskentelemme, emme ole palanneet mitä [elle était] kykenevä ». Hän vahvisti vuodensa keskimäärin 10,7: llä ilman, että hän olisi kirjoittanut lain esseen taiteen sääntöihin. “Pelkään saapumista työmarkkinoille ylioppilastutkinnon suorittaneiden ja lakiopintojen kanssa vähemmän arvostettuja kuin edelliset sukupolvet”, hän sanoo.

Vuosi “keskeneräinen”

Tämän arvonalennuksen tunteen dokumentoivat kolme Paun yliopiston sosiologian tutkijaa, jotka laativat tutkimuksen, jonka ensimmäiset tulokset julkaistiin 5. toukokuuta (“Covid-19-pandemia: terveyskriisi paljastaa opiskelijoiden asumisen monimuotoisuuden”). olosuhteet ”). He huomaavat sen “Useat opiskelijat laativat erityisen katkera arvio yliopistovuodestaan, jota he usein kuvaavat keskeneräiseksi tai keskeneräiseksi projektiksi”. Tämä vaikutelma liittyy “Suurimmaksi osaksi tiettyjen opiskelijarituaalien puuttumisen vuoksi: opiskelijakaverien kanssa vietetty aika, illat, tentit.” He huomauttavat siten, että kysymys opintojen tai tutkintotodistuksen arvosta “Näyttää olevan tärkeä rooli vastaajien huolissa”.

Sinulla on 65,63% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso