June 24, 2021

Opiskelijoiden kolonialismin symboli, Elizabeth II: n muotokuva eläkkeelle Oxfordin yliopistosta

Tapaus elävöittää keskustelua rasismista ja kolonialismista Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Englannin arvostetun Oxfordin yliopiston opiskelijat poistivat kuningatar Elizabeth II: n muotokuvan yhteisestä huoneesta vedoten kolonialismiin, mikä herätti kiistoja keskiviikkona 9. kesäkuuta.

Magdalen Collegen, jatko-opiskelijoiden yhdistys, keskisen yhteishuoneen (MCR) jäsenet äänestivät tämän muotokuvan poistamisen puolesta. Heidän mukaansa, “Monarkin ja Britannian monarkian edustukset edustavat siirtomaa-ajan historiaa”, raportit, keskiviikko, brittiläinen päivittäin Ajatvetoamalla tämän valiokunnan kokouksen pöytäkirjaan.

Tämä toiminta «A toteutettiin keskustelun jälkeen tällaisen tilan tarkoituksesta ja päätettiin, että huoneen tulisi olla kutsuva ja neutraali paikka kaikille jäsenilleMCR: n puheenjohtaja Matthew Katzman kertoi Päivittäinen posti. Ja lisätä:

“Kuninkaasta tai kuninkaallisesta perheestä ei ole otettu kantaa johtopäätös oli yksinkertaisesti, että oli parempia paikkoja ripustaa tämä kuva. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Black Lives Matter -liikkeen myötä Yhdistynyt kuningaskunta ja Belgia kyseenalaistavat siirtomaa-aikaisen menneisyytensä

Opetusministerin “järjetön” päätös

Tapaus välitettiin keskiviikkona “yhdessä” useista päivälehdistä. “Kuinka he uskaltavat! “, tabloidi on suuttunut Daily Express viitaten opiskelijoihin. Kuningatar on tullut “Viimeisin uhri peruuta kulttuuri »pahoittelee konservatiivia päivittäin Telegraph.

Ison-Britannian opetusministeri Gavin Williamson on ratkaissut asian “Absurdi” opiskelijoiden päätöksestä. Elizabeth II, joka viettää ensi vuonna 70. hallituskauttaan, ”On valtionpäämies ja symboloi Britannian parhaita. Pitkän hallituskautensa aikana hän työskenteli väsymättä edistääkseen brittiläisiä suvaitsevaisuuden, avoimuuden ja kunnioituksen arvoja maailmassa ”, reagoi herra Williamson Twitteriin tiistai-iltana.


Magdalen Collegen presidentti Dinah Rose sanoi, että opiskelijat eivät olleet edustettuina tälle arvostetulle korkeakoululle, joka perustettiin yli viisisataa viisikymmentä vuotta sitten, mutta puolustivat oikeuttaan Sananvapaus ja poliittinen keskustelu. Twitterissä, hän lisäsi : ”Opiskelijana oleminen tarkoittaa enemmän kuin opiskelua. Kyse on eri ideoiden tutkimisesta ja keskustelemisesta. Joskus se on provosoida vanhempaa sukupolvea (…). Näyttää siltä, ​​että se ei ole kovin vaikeaa tehdä näinä päivinä. “

Maailma AFP: n kanssavalitse lähde