June 22, 2021

Poliittisten johtajien yksimielinen tuki Emmanuel Macronin saaman iskujen jälkeen

Poliittinen luokka kokonaisuudessaan tuki tasavallan presidenttiä sen jälkeen, kun mies kaatui presidenttiä matkan aikana Tain-l’Hermitageen (Drôme) tiistaina 8. kesäkuuta kello 12. Mies löi valtionpäämiehen, ennen kuin turvallisuuspalvelu kiinnitti hänet maahan, kerrotaan sosiaalisessa mediassa liikkuvasta videosta. Elysée herättää Maailman a «Alustava» lyö ja tee “Ei muita kommentteja tässä vaiheessa” : “Käden tärinät jatkuvat hitaasti”, ja “Liike jatkuu”. Kaksi ihmistä pidätettiin ja sanoi sitten Drômen prefektuuri.

Lähistöllä Maailman, Valencen syyttäjänvirasto ilmoittaa, että kaksi 28-vuotiasta miestä (sen, jonka näemme kantavan videoon ja toisen, joka seurasi häntä) asetettiin poliisin pidätykseen klo 13.45 julkisen vallan huoltajaan kohdistuvan väkivallan vuoksi.

Lue myös Emmanuel Macron löi Drôme-matkan aikana; kaksi miestä pidätettynä

Tiistaina kansalliskokouksen edessä Jean Castex soitti “Tasavallan alkuun”. “Politiikka ei voi koskaan olla väkivaltaa, suullista aggressiota, vielä vähemmän fyysistä aggressiota. Vetoan tasavallan alkuun; olemme kaikki huolissamme, demokratiamme perusta on vaakalaudalla ”, julisti pääministeri Palais-Bourbonissa pidetyssä kysymyksessä hallitukselle.

“Mikään poliittinen erimielisyys ei koskaan oikeuta väkivaltaa”

“On mahdotonta hyökätä fyysisesti tasavallan presidenttiä, poliittisia johtajia, mutta vielä enemmän presidenttiä, joka on presidentti”, julisti puolestaan ​​kansallisen rallin (RN) presidentin Marine Le Penin, joka matkusti Laxouun (Meurthe-et-Moselle).

Xavier Bertrand, Hauts-de-France -alueen presidentti (entinen LR), “Tuomitsee jyrkästi sen kelvottoman eleen, jonka uhri Emmanuel Macron oli. ” Twitterissä, hän kirjoitti qu ‘« mikään poliittinen erimielisyys ei oikeuta[it] ei koskaan väkivaltaa. Tasavallan instituutioiden ja sen edustajien kunnioittaminen on keskeinen periaate [la] demokraattinen elämä ”.


“Tällä kertaa alat ymmärtää, että väkivaltaiset ryhtyvät toimiin? “, vitsaili Twitterissä Jean-Luc Mélenchon, La France insoumisein presidenttiehdokas vuonna 2022, joka väitti olevansa “Solidaarisena presidentin kanssa”.

Entinen tasavallan presidentti François Hollande puolestaan ​​piti puheenvuoron ” kaikki [s]tuemme Emmanuel Macronia ” Twitteriin lähetetyn viestin kautta. ”Tasavallan presidentin hyökkäys merkitsee sietämätöntä ja sietämätöntä iskua toimielimillemme. Tämän sanamattoman eleen edessä koko kansakunnan on osoitettava solidaarisuutta valtionpäämiehelle “, hän kirjoitti mikroblogien sosiaalisessa verkostossa.

“Presidentin lyömisellä tarkoitetaan tasavallan iskemistä”

“Tasavallan on oltava täysin tasavallan presidentin takana taistellakseen kaikenlaista väkivaltaa vastaan”, julisti sosialistipuolueen (PS) kansallinen sihteeri Olivier Faure, dennen kansalliskokouksen lehdistöä. ”Solidaarisuudessa ei ole vivahteita valtionpäämiehen kanssa tässä koettelemuksessa, jota hän kokee tänään. Meidän on löydettävä uudelleen kollektiivisen vastuun tunne, toimielimemme ja myös palaaminen kansalaisrauhan muotoon “, hän lisäsi.

Europe-Ecology-Les Verts (EELV) -parlamentaarikko Yannick Jadot huomautti myös Twitterissä mitä “Tasavallan presidentin fyysinen hyökkäys tarkoittaa hyökkäystä Ranskaan”. Hänen mukaansa, ”Poliittisen keskustelun julma toiminta uhkaa demokratiaa. On aika löytää rauhallinen vuoropuhelu ranskalaisten välillä ja rakentaa yhteys uudelleen. Kaikki tueni Emmanuel Macronille ”.

“Presidentin lyömisellä tarkoitetaan tasavallan iskemistä. Sietämätöntä, mahdotonta hyväksyä “, arvioi varajäsenten Les Républicainsin (LR) pomo Damien Abad, kun taas senaatin presidentti Gérard Larcher puhui “Sietämätön ja mahdoton hyväksyä aggressio, joka vaatii tasavallan täydellistä mobilisointia maassamme kehittyvän väkivallan edessä. ”. Laurent Wauquiez, Auvergne-Rhône-Alpesin tasavallan presidentti puhui a “Sietämätön ele”. “Emme voi hyväksyä sitä, että väkivalta ja kunnioituksen puute vallitsevat maassamme”, hän sanoi Twitterissä.

“Demokratian maaperä liukastuu jalkojemme alta”

Itsenäisten demokraattien liiton (UDI) puheenjohtaja Jean-Christophe Lagarde kuvasi puolestaan ​​hyökkäystä Emmanuel Macron d ‘“Selittämätön”. “Kun haluat voittaa jonkun politiikassa, se on urnassa; ei koskaan fyysisesti! “, lisää UDI: n pomo.

Sama sävy Clémentine Autainin, ehdokkaan La France insoumise (LFI) Ile-de-France -alueen puheenjohtajaksi valitsemilla sanoilla: “Hyväksyttävä aggressio tasavallan presidenttiä vastaan, jonka mies näkee selvästi rojalistisen äärioikeiston edustajista. Teossa trivialisoidusta väkivaltaisesta ideologiasta… Demokratian maaperä liukastuu jalkojemme alle. Alku nopeasti ”, hän kutsui Twitterissä.


Myös Ile-de-Francen alueen presidenttiehdokas Audrey Pulvar, jota sosialistipuolue tukee, löysi“Kuva tästä iskuista (…) erittäin järkyttävä”. Se ilmoita siitä Twitterissä mitä “Mikään, mikään poliittinen erimielisyys ei voi oikeuttaa fyysistä väkivaltaa tai loukata presidenttiämme”.

Maailma AFP: n kanssaJatka lukemista