June 24, 2021

tarina kampanjasta kovassa jännitteessä

Suuri epämukavuus. Miekka, jonka tiistaina 8. kesäkuuta aiheutti rojalistisen sotahuudon työntävä mies “Montjoie! St Denis! “ Drôme-matkan aikana herätti poliittisten johtajien yksimielistä suuttumusta. “Vaadin tasavallan aloitusta, olemme kaikki huolissamme, se koskee demokratiamme perustaa”, Pääministeri Jean Castex reagoi välittömästi.

Pitäisikö meidän nähdä tässä eleessä Ranskan kosto, jonka valtionpäämies olisi tuntenut nöyryytetyksi, ja hänen väitetyn ylimielisyytensä, kuten politologi Jean-Yves Camus ehdottaa? Neuroottisen maan ele kokonaan “Dekompensointi” Covid-19-pandemian asettamien rajoitusten seurauksena? Tai esimerkki yhteiskunnasta, joka näyttää tekevän väkivallasta suosikkilausekkeensa? Lohdutuksesta huolissaan valtionpäämies – joka jatkoi matkaa tiistaina ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut – halusi nähdä vain yksittäisen tosiasian, jonka “Ultraviolent yksilöt”, kuten hän vakuutti Dauphiné vapautettiin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Iskun jakson jälkeen Emmanuel Macron yrittää jatkaa “Tour de France” -kurssiaan

Poliisien, myös vanhempien poliitikkojen, väkivalta ei ole uutta. Dreyfus-tapauksen keskellä paroni de Christiani oli lyönyt väkivaltaisesti presidentti Emile Loubet’n päähän keskellä Auteuilin kilparataa, kun taas nuoret royalistit aloittivat taistelut katsojien keskuudessa. Viime aikoina Jacques Chiracia oli loukattu (“Kusipää”), kun taas entinen pääministeri Manuel Valls, joka kampanjoi vasemmiston eduskunnan puolesta alkuvuodesta 2017, löi myös Bretagnen-matkan sivussa. Pariisin pormestari Bertrand Delanoë oli sillä välin saanut vuonna 2002 epätasapainon. Ja Pariisin lainsäätäjäehdokas Nathalie Kosciusko-Morizet oli työnnetty markkinoille vuonna 2017.

“Huutamisen alueella”

Macron, joka on toistuvasti kersannut sijoittumisestaan “Huutamisen alueella” ranskalaisen matkustamisen aikana, häntä on hyökätty useita kertoja vuodesta 2017. Presidentinvaalien kahden kierroksen välisenä aikana hän arvosteli joukkueitaan halusta suojella häntä liikaa, kun he yrittivät saada hänet tapaamaan ammattiliittojen edustajia. Poreallas Amiensissa suurten jännitteiden ilmapiirissä: “Jos kuuntelet turvapoikia, päädyt kuin Hollande. Ehkä olet turvassa, mutta olet kuollut. “ Lihaksikas, tapaaminen työntekijöiden kanssa oli kääntynyt En Marchen ehdokkaan eduksi! ja sinetöi tulevan voiton.

Sinulla on jäljellä 69,48% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

pop-sivustolle