June 22, 2021

Usko toiveita fanfare-luokituksesta

Torstaina 10. kesäkuuta aamulla Believen toimitusjohtaja Denis Ladegaillerie odotetaan Euronextin tiloihin välttämättömälle “kellon seremonialle”, joka virallistaa hänen ryhmänsä listautumisannin. Pyhitys tälle musiikkijakelijalle, joka tukee 850 000 taiteilijaa, mukaan lukien Jul, PNL ja Naps sekä itsenäiset levy-yhtiöt (Tôt ou Tard, Six et Sept, Groove Attack, AllPoints, Naïve, Nuclear Blast …) heidän asettamiseksi alustoille – maailmanlaajuiset suoratoistolomakkeet ja sosiaaliset verkostot.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Spotify, Deezer, Apple, Amazon… Musiikin suoratoisto kasvaa edelleen

Denis Ladegaillerie oli hylännyt useita tarjouksia uuden startupin takaisin ostamiseksi – tänään hyvin naurettavaa – musiikkialan suuryrityksiltä, ​​ollessaan vakuuttunut siitä, että odottaa on turvallisempaa. No, hän näki, jos näemme musiikkialan stratosfääriset arviot, kuten Warner Music Groupin, kun se palasi New Yorkin pörssiin vain vuosi sitten (12,7 miljardia euroa) tai Universal Music (35 miljardia euroa) ennen sen seuraavaa listalleottoa Amsterdamissa, joka on tarkoitus pitää syyskuussa.

Believe ajaa musiikin suoratoiston räjähdystä – mikä “Edustaa 80% levytetyn musiikin markkinoista vuoteen 2027 mennessä”, toimitusjohtajan mukaan. Vuonna 2005 perustetun yrityksen on tarkoitus kerätä 280–309 miljoonaa euroa kasvunsa rahoittamiseksi. Siksi alun perin suunniteltua vähemmän (500 miljoonaa euroa). “Haluamme turvata yritysostomme vuoteen 2023 saakka, vaikka se merkitsisikin itsemme uudelleenrahoittamista myöhemmin edullisemmissa olosuhteissa”, kertoo herra Ladegaillerie. Sen avulla osakkeenomistajat voivat myös rajoittaa omistuksensa laimennusta.

“Algoritmien ymmärtäminen”

Tämä uuden rahan osuus sallii olennaisesti “Sijoittaa 100 miljoonaa euroa vuodessa”, kertoo toimitusjohtaja, joka haluaa ostaa joko “Itsenäiset tarrat”, jonka digitaalista muutosta se kiihdyttää “Etiketit, joita jo hallitsevat Z-sukupolven johtajat, jotka hyötyvät nopeasta kasvusta digitaalisen kehityksensä ansiosta”, tai tekninen toiminta, jonka tarkoituksena on täydentää palveluvalikoimaansa. Ostettuaan jo 18 yritystä kuuden vuoden aikana, mukaan lukien amerikkalainen kilpailija TuneCore, Believen toimitusjohtaja kohdistaa noin 30 potentiaalista kohdetta ja on aloittanut yksinoikeusneuvottelut seitsemän yrityksen kanssa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Musiikin suoratoiston epävarmuus on vastahyökkäyksessä

Ryhmän liiketoiminta on kehittynyt huomattavasti, jotta taiteilijoille tulisi enemmän näkyvyyttä ja siten enemmän kuuntelua ja tuloja riippumatta siitä, ovatko he tunnettuja tai eivät. Kaukana televisioiden tai radioiden kanssa solmituista kumppanuuksista, se on digitaalimaailmassa ”Ymmärtää kuinka taiteilijat altistetaan mahdollisimman laajalle yleisölle. Kuitenkin 70% Spotifyn ja 75% YouTuben kuunteluista syntyy algoritmeilla. Sinun on ymmärrettävä, miten se toimii, se on yksi avainta kehitykseen yleisön maksimoimiseksi. Edellyttäen aina, että taiteilija on hyvä ”, vakuuttaa herra Ladegaillerie.

Sinulla on 55,1% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

informatiivinen viesti