June 24, 2021

Washington ja Mexico City etsimässä ratkaisuja muuttoliikekriisiin

“Pysy kotona, apu on tulossa”, Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris sanoi painokkaasti puhuen laittomille maahanmuuttajille kahden päivän vierailullaan Guatemalaan ja Meksikoon, joka päättyi tiistaina 8. kesäkuuta allekirjoittamalla pöytäkirja Meksikon hallituksen kanssa muuttoliikekriisin hillitsemiseksi. Kahden naapurimaan välisessä muistiossa keskitytään alueelliseen kehitykseen ja korruption torjuntaan pyrkimyksenä pysäyttää Yhdysvaltoihin tulevien ennätysmääräisten maahanmuuttajien virta.

Se on ”toivon” viesti, että Mr.minä Harris, jonka demokraattinen presidentti Joe Biden on syyttänyt laittoman maahanmuuton ongelmasta. Huhtikuussa Yhdysvaltojen rajalla pidätettiin 178 600 laitonta maahanmuuttajaa, mikä on korkein taso yli viidentoista vuoden aikana. Heistä 82% tuli Meksikosta ja Keski-Amerikan “pohjoisesta kolmiosta”, jonka muodostivat Guatemala, Honduras ja El Salvador.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Meksikossa turvapaikkana muuttuneessa koulussa alaikäisten kauhistuminen matkalla Yhdysvaltoihin

Meksikon keskustan presidentin palatsin valtavalla patiolla Mminä Harris osallistui tiistaina tämän kahdenvälisen yhteisymmärryspöytäkirjan allekirjoittamiseen Meksikon presidentin Andres Manuel Lopez Obradorin (”AMLO”) kanssa. Heidän tête-à-tête -tuotteensa ja tapaamisensa neuvonantajiensa kanssa varapuheenjohtaja, joka oli ensimmäisellä kansainvälisellä matkallaan tammikuussa aloitettuaan virkaan, sanoi haluavansa “Torjua muuttoliikkeen perimmäisiä syitä”. Hän selvensi sen ”Tuskin kukaan haluaa lähteä maastaan. Ihmiset pakenevat väkivaltaa ja kurjuutta ”. Muistio, se Maailma hankittu, sitoutuu molemmat maat “Syventää [leur] yhteistyö El Salvadorin, Guatemalan ja Hondurasin hyväksi “, määrittelemättä kohdennettuja hankkeita. Mutta Washington on sitoutunut käyttämään 4 miljardia dollaria humanitaarisiin ja kehitysohjelmiin “pohjoisen kolmion” maille.

“Ihmiskaupan torjunta”

Päivä aikaisemmin Guatemalassa Kamala Harris oli korostanut “Alueellinen taistelu maahanmuuttajien salakuljetusta vastaan”, tapaamisen jälkeen Guatemalan presidentin Alejandro Giammattein kanssa. Hänen projektissaan luodaan “Erikoisryhmät” kahdenvälinen, perustuu tietojenvaihtoon. Tammikuussa Tamaulipasin osavaltiossa (Koillis-Meksikossa) kuolleiden 16 guatemalalaisen hiiltyneiden ruumiiden löytäminen valaisi ankarasti salakuljettajien käsissä olevien laittomien maahanmuuttajien kohtaloa, joka liittyy usein järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Sinulla on 52,55% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tarkista blogini