June 24, 2021

Aung San Suu Kyitä syytetään korruptiosta

“Nämä syytökset ovat järjettömiä”tuomitsi yhden hänen asianajajistaan. Burman entinen johtaja, armeijan vallankaappauksen kaatama Aung San Suu Kyi syytetään korruptiosta, virallinen sanomalehti kertoi torstaina 10. kesäkuuta. Myanmarin maailmanlaajuinen uusi valo. Entistä siviilihallituksen tosiasiallista johtajaa syytetään erityisesti havainnosta “600 000 dollaria ja useita kiloja kultaa” lahjuksia. Häntä syytetään myös Daw Khin Kyi -säätiön, jonka puheenjohtajana hän oli, väärinkäytöstä.

Aung San Suu Kyi ”Tuomittiin syylliseksi korruption tekoon käyttämällä asemaansa. Siksi häntä syytettiin korruption vastaisen lain 55 §: n nojalla “, täsmennetään sanomalehti. ”Tavoitteena on pitää hänet poissa lavalta [politique] maan pilaantumisesta ja pilaa sen imagoa ”, sanoi yksi hänen asianajajistaan, Khin Maung Zaw.

Lukuisat syytteet

Pidätetty 1. aamunaOn Helmikuussa 1991 pidetylle Nobelin rauhanpalkinnon saajalle on jo asetettu lukuisia syytöksiä, jotka vaihtelevat radiopuhelinten laittomasta hallussapidosta julkisten levottomuuksien yllyttämiseen ja valtion salaisuuksia koskevan lain rikkomiseen. Jos hänet todetaan syylliseksi, hänet voidaan kieltää poliittisesta elämästä ja joutua pitkiä vuosia vankilaan. Kaksi oikeudenkäyntiä on jo suunniteltu pääkaupungissa Naypyidaw, ja ensimmäisen suunnitellaan alkavan 14. kesäkuuta. Entinen johtaja, 75-vuotias, voidaan kutsua tulemaan myöhemmin Yangoniin osastolle, joka koskee valtion salaisuuksia koskevan tekstin rikkomista.

Vallankaappauksensa oikeuttamiseksi junta väitti massiivisia petoksia marraskuussa 2020 pidetyissä parlamenttivaaleissa, jonka voitti Aung San Suu Kyin kansallinen puolustusliitto. Lähes päivittäiset mielenosoitukset, lakkojen halvaama talous, armeijan ja kapinallisten etnisten ryhmittymien välisten yhteenottojen uusiutuminen: Burmassa on ollut myllerrystä tämän putchin jälkeen, joka lopetti kymmenen vuoden demokraattisen sulun.

Kuuntele myös Burmassa kansa armeijaa vastaan

Turvallisuusjoukot tukahduttavat verenkierron liikkeellä, joka on tappanut viime kuukausina lähes 860 siviiliä, naiset ja lapset mukaan lukien, Myanmarin poliittisten vankien avustamisen järjestön (AAPP) mukaan. Lähes 5000 ihmistä on pidätetty, ja kansalaisjärjestöt ovat tuominneet naisiin kohdistuvia teloituksia, kidutuksia tai väkivaltaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Burma, identiteettiä etsivä kansallisvaltio

Maailma AFP: n kanssa

anonyymi