June 22, 2021

“Davis Cupin ilmapiiristä” tyhjälle stadionille siirtynyt Djokovic asettaa lain Berrettinille

Epäjumalien hämäräksi tulemme takaisin. Kun loistavia vanhimpia ei ole voitettu, tuomioistuin Philippe-Chatrier tarjosi keskiviikkona 9. kesäkuuta itselleen kaunista auringonlaskua, joka säteilee Porte d’Auteuilin taivaalla. Ja epätodennäköisiä kuvia faneista, jotka turvallisuus on lähettänyt stadionilta, jota vain Covid-19: een liittyvä pandemia voi tarjota meille. Muutama tunti argentiinalaisen Diego Schwarzmannin ilman tapahtumia voittaneen Rafael Nadalin jälkeen Novak Djokovic vältteli tuskallisesti Matteo Berretinin estettä neljässä erässä (6-3, 6-2, 6-7 [5-7], 7 – 5).

Lue myös: Schwartzmanin työntämä Nadal kiipeää välieriin

Viimeistä iltaistuntoa varten Roland-Garrosissa – turnaus palaa semifinaaleista klassisempaan muotoon – yleisö palasi keskustaan ​​hyödyntämällä ulkonaliikkumiskiellon alenemista (nyt 23 tunnissa). Ja kolmen tunnin ajan 5000 fania oli innostunut Pariisin turnauksen vuoden 2021 viimeisen finaalin finaalista. Ennen kuin puuttuu viimeinen kimppu.

“Hyvät naiset ja herrat, ulkonaliikkumiskiellon ajat ovat muuttuneet. Ole hyvä ja sovittele, että voit poistua stadionilta viimeistään klo 22.45.” Aina avulias Novak Djokovic yritti säästää Pariisin kahden viikon ensimmäistä iltayleisöä mielialoilla ja karkottamisella lyhyellä aikavälillä. Taskutettuaan ensimmäiset kaksi sarjaa ongelmitta, serbia ei päässyt kauas lopettamaan peliä ennen kohtalokkaita tunteja. “Ehkä olisin voinut lopettaa tämän ottelun kolmannessa erässä, ratkaisevassa pelissä”, tunnisti Djokovicin kokouksen jälkeen Cédric Piolinen mikrofonilla. Mutta tennisottelu pelataan kahdelle, ja Matteo Berrettini “Ei tullut tänne kärsimään”, kuten katsoja (epäilemättä innokas digitaaliseen kulttuuriin) kehottaa.

Djokovic täysin hallinnassa kahden kierroksen ajan

Hän teki kuitenkin yli kaksi sarjaa. Rooman kolossi (1,96 m) nousi Porte d’Auteuilissa puolivälieriin ilman, että se olisi käynyt läpi puolivälierän – Roger Federerin paketin ansiosta – maailman hallitsija numero 1 vastaan. Katseenvangitsija, Matteo Berrettini yritti hyökätä serbiin pakottaen hänet tekemään pyyhkimen Centralin savelle. Mutta Novak Djokovic ei ole tyyppi, jota työnnetään ympäriinsä. “On vaikea säilyttää keskittymisesi pelaajaa vastaan, joka palvelee niin hyvin, paljon voimaa ja nopeutta”, tunnusti pelaajan, onnellinen voittaessaan “Suuri taistelu”, missä hän ei koskaan luopunut palvelupelistä.

Serbian maastamiehen, edellisen mestarin kanssa, joka tutkii uusia näkökulmia kentällä, pelaajan on kehitettävä enemmän kuin täydellinen. Berrettinillä on kaunis ketju kirurgiset iskut, pienintä palloa, joka on vähän vähemmän vilkas, käytetään hyväksi. Ja Djokovic karjuu.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Roland-Garros: Stefanos Tsitsipas tai kiitosta johdonmukaisuudesta

“Tämä on vähän lyhyt, nuori mies”, näyttää käynnistävän “Djoker” toisen kierroksen päättyessä. Matteo Berrettini törmäsi kiveä, huipua, kurssia vastenmielisyyteen tai koskaan luopumatta. Kuten hänen edellisen kierroksen Italian niemimaan maanmiehensä, Lorenzo Musetti oli kokenut sen: heittää Novak Djokovicin, “Sinun täytyy pelata parhaimmillaan, parhaalla tennilläsi. Ja se on vaikeaa. ” Sanat ovat Rafael Nadalilta, joka tulee hänen puolivälieristään.

Italialainen numero 1 selitti sunnuntaina, että hän oli osoittanut pystyvänsä “Pelaa nyt kaikilla pinnoilla, kaikissa olosuhteissa”, joka on pitkään nimetty kovaksi pelaajaksi. Mutta yrittäessään syrjäyttää maailman numeron 1, hän luotti usein salamapalveluunsa ja tuhoisaan kättensä. Berrettini voitti siis vakaasti kolmannen sarjan ratkaisevan pelin ennen kuin työnsi vastustajansa neljänteen sarjaan. Paljon kiehuvan yleisön iloksi, onnellinen siitä, ettei minun tarvitse tulla kotiin ennen ulkonaliikkumiskieltoa.

“Davis Cup -tunnelma” keskeytyi

“Tunnelma muistutti minua Davis Cupista, jossa ihmiset huusivat ja hurraavat, ja paljon sähköä ilmassa, tervehti serbia kokouksen jälkeen. Olen iloinen siitä, että olen pelannut yökokouksen täällä, yleisön edessä. “ Paradoksaalista kyllä, Pariisin illan lempeydessä Novak Djokovic ja Matteo Berrettini palasivat vihdoin faneihinsa pukuhuoneeseen. Ainoa tapa järjestäjille pakottaa katsojat laulamaan “Me maksoimme” kuorossa palata kotiinsa ennen ulkonaliikkumiskieltoa. Istunnon tauon aikana, noin viidentoista minuutin aikana, turvallisuus tuli viimeisen vastahakoisen joukkoon.

Ottelun keskellä Matteo Berrettini ja Novak Djokovic kutsuttiin palaamaan pukuhuoneeseen stadionin evakuoimiseksi.

Palattuaan – Djokovic johti 3-2 neljännellä kierroksella – kahden miehen oli löydettävä laakerinsa yhtäkkiä hiljaisesta stadionista. Jos hän maisteli keskuskentän savea, jota italialaisen tuhoisa etukäsi ei tasapainottanut, Novak Djokovic palasi nopeasti aisteihinsa. “Tiesin, että ilmapiiri tulee olemaan täysin erilainen, ja tiesin, että sopeutuminen vie aikaa”, hymyili pelaaja, joka saavutti kolmannen ottelupisteen, ja antoi ulvonnan. Yleisön puutteen vuoksi Djokovic otti kannustuksen ottelun lopussa. “Keskeytys keskeytti vauhdin, pelasin hyvin, eikä se auttanut minua”, tunnisti vastustajansa ennen karsintaa “Mutta kaikki tämä on ylitsemme, ei ole pahin, mitä meille on tapahtunut tänä Covid-vuotena, joten meidän on sopeuduttava”. Hän jätti Roland-Garrosin käsivarsina.

Lue myös: Schwartzmanin työntämä Nadal kiipeää välieriin

”Fyysisesti tunnen olevani hyvässä kunnossa. Ja tiedän kuinka väsyttää vastustajani 5 erän ottelussa ”, ilmaisi Djokovicin 16. kierroksen lopussa. Hän tarvitsi vain neljä päästäkseen välieriin. Ja etenee itsevarmasti tiellä Rafael Nadalille, joka oli heittänyt sen syksyllä finaalissa (6-0, 6-2, 7-5). Kerran heidän kaksintaistelunsa ei lopu pariisilaista kahden viikon ajan, mikä riittää heikentämään Nadalin mielenterveyttä “Nole” -tapahtumassa? “Valtava ero kilpailemisessa välierissä tai finaaleissa on, että jos voitat välierän, et ole voittanut mitään. Voittajan on keskityttävä finaaliin uudelleen ”, puhalsi Mallorcan vuoronsa jälkeen suostumalla siihen ”Mieluummin kohdata Djokovic finaalissa. “Se on kauan odotettu välierä, ja tässä me olemme”, hymyili tuleva vastustajansa. Perjantaina yleisön ei pidä hukata peliä.

informatiivinen viesti