June 22, 2021

Intian ja Tyynenmeren alueella “olemme tukahduttamisen logiikan edessä”

Ranskan laivasto toteutti merkittäviä lähetyksiä Intian ja Tyynenmeren alueella vuonna 2021, missä Kiinan merkitys kasvaa. Sen esikuntapäällikkö amiraali Pierre Vandier vastasi kysymyksiin Maailman, Tiistaina 8. kesäkuuta tilannekatsaus.

Kiinan armeija lisäsi äskettäin sotilaallisia mielenosoituksia Intian ja Tyynenmeren alueella: se painoi 200 venettä Filippiineille kuuluvan Whitsun-saaren eteen, kartoitti Intian valtameren syvyyksiä droneilla, lähetti kaksikymmentä J-20-hävittäjää Taiwanin ilmapuolustukseen vyöhyke … Kuinka analysoit näitä käyttäytymismalleja?

Meillä on paljon todisteita asennon muutoksesta. Veneitä seurataan järjestelmällisesti, joskus pakotetaan liikkumaan kiinalaisten alusten edessä törmäyksen välttämiseksi puolustamalla merenkulun vapauden sääntöjä. Jotkut välilaskuistamme alueen maista, joiden kautta käytimme läpi, peruutetaan viime hetkellä ilman selkeitä selityksiä.

“Pyhäkkö” -paine ulottuu Kiinan meren ensimmäisen saariketjun ulkopuolelle [la ligne dite des « neuf traits » considérée par la Chine comme sa frontière immédiate]. Tämä ketju on palautettu, kiinteät lentotukialukset pyhäkkötilaa, ja jotenkin murtaa kaikkien jakaman kansainvälisen oikeuden käsityksen. Sen lisäksi joihinkin maihin kohdistetaan rajoitusten logiikkaa, jotta täällä ei porata, jotta ei toivoteta tervetulleeksi ulkomaisia ​​aluksia … Kiinan sotilaallinen kehitys vastaa ilmeisesti poliittista tahtoa, ja Kiinan puolustusta käsittelevässä valkoisessa kirjassa esitetään strategiset tavoitteet . Kovettuminen saavutti uuden vaiheen, se oli ennustettavissa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Kiinan strategisen kiinnostuksen kohteena olevan tehtävän päättyminen ranskalaiselle sukellusveneelle Kiinan merellä

Joten näet enemmän logiikkaa bastionista kuin merivirtojen häiriöistä?

Lähestymistapa on aluksi ensisijaisesti alueellinen ja kaupallinen. Edessämme on valta, joka on kääntänyt selkänsä merelle viiden vuosisadan ajan, mutta josta on tullut maailman kaupallinen voima, sen on “maritimoitava”. Meidän on löydettävä keinot keskustella vallan kanssa, joka käyttää sen tilaa ja kokeilee voimatasapainoa. Olemme edessään tukehtumislogiikkaa. Lähestymistapa on monialueinen, se käyttää taloudellisia, taloudellisia, diplomaattisia ja sotilaallisia vipuja, ja se voi painostaa hybridi sodankäyntiä, verkkoa tai monia muita keinoja.

Olemme juuri oppineet, että Kiinan laivasto varustaa lentotukialuksensa uudelle erityiskoneelle, FC-31: lle. Onko tämä merkki tästä maritimoinnista ja uhasta?

Sinulla on 76,21% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

lähde