June 24, 2021

Itävallan liittokansleri tutki väärän todistuksen vuoksi

Nämä ovat tekstejä, joita Sebastian Kurz ei todellakaan koskaan aikonut julkaista yleisölle. Kevään alusta lähtien 34-vuotiaan konservatiivisen kanslerin ja hänen lähipiirinsä vaihdon julkaiseminen tasaisessa tahdissa Itävallan tiedotusvälineissä on ravistanut tähänastisten lahjakkuuksien voimaa kuin koskaan ennen. Wunderkind (”Lapsenpentu”) Itävallan oikeistosta, joka on hallinnut tätä Keski-Euroopan maata vuodesta 2017.

Itävallan talous- ja korruptiontorjuntatoimisto päätti niiden sisällön perusteella avata toukokuun alussa “väärän todistuksen” alustava tutkinta, joka kohdistui herra Kurziin. Syyttäjät epäilevät häntä valehtelevansa yhden hänen sukulaisensa nimittämisestä valtion omistuksia hallinnoivan holdingyhtiön (ÖBAG) johtoon vuonna 2019. Vaikka hän oli vakuuttanut parlamentin valiokunnassa olevansa vain “Tietoinen” tämän maan parhaiten palkatun viran nimitysprosessista liittokanslerin viestit osoittivat, että hän oli luvannut ehdokkaalle suoraan, että “Joka tapauksessa, sinulla voi olla mitä haluat” paljon hymiöitä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Itävallassa Sebastian Kurz flirttaa edelleen äärioikeiston kanssa skandaaleista huolimatta

“Olen niin onnellinen, rakastan kanslerini”, vastasi sitten Thomas Schmid. Näiden keskustelujen julkaisemisen vuoksi heikkenivät jouduttuaan eroon ÖBAG: n johdosta tiistaina 8. kesäkuuta sen jälkeen, kun hän oli paljastanut uusia viestejä, joissa hän pyytää erityisesti diplomaattista passia välttääkseen “Matkusta kuin väestö”. 3. kesäkuuta entinen oikeusministeri Wolfgang Brandstetter, joka oli myös Kurzin Itävallan kansanpuolueen (ÖVP) jäsen, oli aiemmin pakotettu eroamaan perustuslakineuvostosta sen jälkeen, kun entisen pääsyyttäjän kanssa oli keskusteltu ministerineuvostosta. Oikeudenmukaisuus, missä jälkimmäinen ehdottaa “Viedä Kuubaan” perustuslakituomioistuin, jota syytetään liian vasemmistolaisten päätösten tekemisestä.

Nepotismin syytökset

Kaikilla näillä hahmoilla on yhteistä, että he ovat jäsenenä Kurzin välittömässä seurueessa ja että ne liittyvät erilaisiin korruptiotutkimuksiin, jotka Itävallan oikeusjärjestelmä aloitti hänen ensimmäisessä hallituksessaan, sitten koalitiossa äärioikeistojen kanssa (2017–2019). Osana näitä tutkimuksia syyttäjät ovat löytäneet tuhansia keskusteluja liittokanslerin seurueesta. Vaikka viestit eivät aina olekaan yhteydessä alkuperäisiin tutkimuksiin, nämä viestit välitettiin osittain parlamentin tutkintavaliokunnalle, joka käsittelee tällä hetkellä samaa aihetta. Ei ole yllättävää, että häiritsevimpien viestien sisältö välitettiin sitten lehdistölle.

Sinulla on 47,4% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

kokeile tätä sivustoa