June 24, 2021

kansalaisten tutkijan Denis Karagodinen taistelu historiallista amnesiaa vastaan

Venäjä ei ole tuntenut “kommunismin Nürnbergiä”, kuten yleensä sanomme, toisin sanoen suuria oikeudenkäyntejä Neuvostoliiton hallinnon rikoksista. Varmasti. Mutta hänellä on Denis Karagodin ja hänen Tomsk-tutkimuksensa. Ilmeisesti rohkea vertailu ei miellyttäisi tätä 38-vuotiasta miestä, joka haluaa pelata lähes rock-tähtiasemaansa. Ennen kaikkea se osoittaa muistityön haurauden ja arkuuden Venäjällä: Karagodine taistelee Venäjän valtion järjestämää muistinmenetystä täydellisessä yksinäisyydessä; äskettäin kone on kääntynyt häntä vastaan, varoitus lähetettiin kaikille niille, jotka ovat tehneet historiallisesta tutkimuksesta elintärkeän kysymyksen itselleen ja maalleen.

Denis Karagodine vuonna 2019.

Tarina alkaa väärinkäsityksellä, kohtalon käänteellä – Denis Karagodinin muuttoliikeprojektilla. Vuonna 2011 tämä siperialainen Tomskin kotoisin oleva ajattelee lähtemistä. Vuoden 2008 kriisi on ohi siellä, hänen liiketoimintansa (hän ​​työskenteli mainonnassa ja osti kahviloita) ei ole parhaimmillaan; Vladimir Putinin paluu presidenttikuntaan estää poliittisen horisontin. Päivitettäessä papereita Karagodin törmää perhekaapissa pölyiseen asiakirjaan: kuntotodistus «Rikoksen poissaolo» isoisänisänsä päivätty 1955. Lyhyesti sanottuna: Venäjän talonpoika Stepan Ivanovich Karagodin, syntynyt vuonna 1881 ja teloitettu vuonna 1938, ei ollut NKVD: n, poliittisen poliisin, purkaman japanilaisen vakoojaverkoston pää.

Todistus kuntoutuksesta Stepan Ivanovichilta vuonna 1955.

Se on “Karagodine-tutkinnan” alku, jota filosofian tutkinnon suorittanut Denis hyökkää yksinkertaisimmalla tavalla. Nuori mies koputtaa NKVD: n seuraajan FSB: n ovea ja julistaa järjestäjälle: ”Tulen murhaan. ” Loput ovat monimutkaisempia. Neljän vuoden ajan Denis Karagodine taisteli FSB: n ja oikeusviranomaisten kanssa saadakseen asiakirjat, joiden avulla hän pystyi rekonstruoimaan esi-isänsä elämän ja kuoleman.

Yleinen ulottuvuus

Tutkimus on itsepäinen ja sen yksityiskohtainen raportti: julkaisija kertoo blogissaan Karagodin.org jokaisen askeleen, epäonnistumisen, voiton. Kaikki on kartoitettu, yksityiskohtainen. Jokaisella hieno tarinansa hahmolla, vaikka ”toissijainen”, on oikeus sisäänpääsyyn, hänen elämäkerransa rekonstruoidaan kymmenien asiakirjojen ansiosta, jotka Karagodine julkaisee verkossa.

Stepan Karagodine, jonka NKVD teloitti Tomskissa (Siperia) vuonna 1938, kuntoutti hänet poikansa ja vaimonsa ympäröimänä 1930-luvulla.  Hänen pojanpoikansa Denis Karagodine on tutkinut hänen katoamistaan ​​vuodesta 2011 lähtien.

Venäläiset ja sitten ulkomaiset sivustot puhuvat hänestä, yleisö on intohimoisesti siitä. Hänen pyrkimyksensä voivat olla läheisiä ja perheellisiä, sillä on ilmeinen universaali ulottuvuus, jolla on valta puhua monille venäläisille. Ja Karagodine on valtava edustaja: tutkimuksessaan, jota hän hylkää podcasteissa, artikkeleissa, on ehtymätön, hän kehittää mysteeri persoonallisuudestaan.

Sinulla on jäljellä 64,13% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

virallinen verkkosivusto