June 22, 2021

kansallisen rallin trompe-l’oeil-dynamiikka

Kansallinen ralli (RN) lähestyy korkeaa aluevaalien ensimmäistä kierrosta. Merkittäviä voittoja on länsimaisessa julkisivussa, Bretagnessa tai Uudessa Akvitanessa, joka on perinteisesti vihamielisempi äärioikeistopuolueelle. Ipsos-Sopran viimeisimmän kyselyaallon mukaan se voisi siten tulla ensimmäiseksi kuudella kolmestatoista alueesta, toinen viidellä muulla alueella ja voittaa Provence-Alpes-Côte d’Azurissa tai jopa muulla alueella. Steria, joka tehtiin 3. – 7. Kesäkuuta edustaja-otokseen, joka sisälsi 1000 vaaliluetteloon merkittyä henkilöä, kiintiömenetelmää käyttäen. RN on kuitenkin laskussa verrattuna edellisiin joulukuussa 2015 pidettyihin aluevaaleihin – liikettä kutsuttiin edelleen kansalliseksi rintamaksi (FN) -, jossa se oli saanut tärkeät pisteet, mutta voittamatta yhtä aluetta.

“Kyselyt ja erityisesti kenttä osoittavat kansallisen rallin vahvan dynamiikan koko Ranskassa, huudahti 9. kesäkuuta Marine Le Pen Twitterissä. Täysi mobilisointi: muutetaan toivo voitoksi! ” Varsinkin maa, ja vähemmän kyselyissä, sopii puolueen presidentille, he ovat todellakin hiukan sen alapuolella, mitä hän olisi voinut toivoa, vaikka hän uskoo, että osasto- ja aluevaalit ovat ensimmäinen askel vallan valloittamisessa. “Tarvitsemme kaikkien yhteisöjen kääntyvän kohti samaa tavoitetta tukeakseen valtion politiikkaa, jota aion noudattaa tullessani tasavallan presidentiksi, toistaa ehdokasta Tour de France -kilpailunsa aikana. J‘ai tarvitsevat osastoja tukemaan näitä muutoksia. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Alueellinen 2021: Tasavallan äärioikeistoa edustava republikaanirintama uhkaa rappeutumista

Kuudella alueella RN voi olla merkittävästi alle vuoden 2015 pistemäärän, kolmella muulla suunnilleen samalla tasolla, ja viimeisillä kolmella – jos jätetään Korsika, jossa listan kärjessä, François Filonilla, on vain 4 % – liike etenee. FN oli saavuttanut yli 30 prosentin pisteet kuudella alueella, tämä pätee vain kolmella, Provence-Alpes-Côte d’Azurissa (PACA), Occitanie ja Hauts-de-France. Vuoden 2015 erittäin hyvät pisteet olivat tapahtuneet juuri marraskuun iskujen jälkeen, mikä oli epäilemättä aiheuttanut mobilisoinnin lisääntymisen ja sysäyksen Le Penist -äänestykseen.

Bretagne, silmiinpistävä symboli

“Manner-Ranskassa FN sai 28,4% äänistä vuonna 2015, se oli erittäin korkea, analyysi Brice Teinturier, Ipsosin varatoimitusjohtaja. Joten näyttää siltä, ​​että RN pärjää huonommin. Meillä on tapana unohtaa, kuinka korkea se oli viime vaalien aikana, erityisesti RN: n dynaamisuuden vähäisen musiikin takia, mutta ei kansallisesti, RN: n pitäisi olla alle vuoden 2015 tason. ”

Sinulla on 65,57% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

suosituin artikkeli