June 24, 2021

Laurent Gbagbo palaa Norsunluurannikolle kaupallisella lennolla 17. kesäkuuta

Norsunluurannikon entinen presidentti Laurent Gbagbo saapuu Abidjaniin torstaina 17. kesäkuuta kaupallisella lennolla Brysselistä, hänen tiedottaja ilmoitti keskiviikkona 9. kesäkuuta. “Presidentti Laurent Gbagbo odotetaan 17. kesäkuuta Abidjanissa. Hän saapuu lennolla yrityksestä [Brussels Airlines] klo 14Justin Katinan Koné sanoi lehdistötilaisuudessa.

Kymmenen vuotta poissa Norsunluurannikolta, herra Gbagbo “Tulee rauhaan ja hänen toiveensa on, että kaikki tapahtuu rauhassa” paluunsa yhteydessä Katinan sanoi. Hänen mukaansa entinen presidentti saapuu operaattoriksi “Ihmiset odottavat erittäin tärkeää sovitteluviestiä, jonka tavoitteena on hitsata rikkoutuneet linkit mahdollisimman paljon”. “Valmistelut ovat hyvässä vauhdissa” ja “Hallitus ei ole ilmoittanut meille rajoituksia, me työskentelemme itsellemme asettaman muodon, nimittäin suositun vastaanoton mukaan”hän korosti.

Lue myös Norsunluurannikko: Laurent Gbagbo palaa ilman kostojanoa, vakuuttaa kannattajilleen

Illalla herra Gbagbo tuomitsi – Yliopiston tilaamien julisteiden juurtuminen yöltä [ses] myötätuntoisia […] ja jonka tarkoituksena oli tiedottaa väestölle hänen paluustaan ​​”, asianajajan Habiba Tourén julkaiseman lausunnon mukaan. ”Presidentti Laurent Gbagbo kehottaa Norsunluurannikoita rauhoittumaan ja pyytää heitä ylittämään yksinkertaisen julisteiden ongelman. Hän uskoo, että sovittelutyö on paljon tärkeämpää kuin tämä. […] Hän muistuttaa aikovansa palata kotimaahansa 17. kesäkuuta 2021 ja että rauhassa ja rauhassa “, kirjoittaa Me Touré.

Hallitus haluaa välttää ylivuotoa

Presidentti Alassane Ouattaran päätös valtuuttaa Laurent Gbagbo palaamaan maahansa myöntämällä hänelle edut hänen entisen valtionpäämiehensä asemasta johtuen Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) oikeudenkäynnistä 31. maaliskuuta tehdyn hänen syytteensä 31. maaliskuuta. ihmiskunta. Kymmenen vuoden poissaolon jälkeen paluusehdoista on neuvoteltu viime viikkoina herra Gbagbon puolueen ja hallituksen välillä, joka haluaa välttää ylivuotoa vastaanottohetkellä, jonka kannattajat haluavat varata.

Lue myös “Hallitus ei saa ohittaa tätä käännöstä”: Norsunluurannikolla sovinnon alku

Herra Gbagbo pidätettiin huhtikuussa 2011 useita kuukausia seuranneen vaalien jälkeisen kriisin seurauksena, koska hän kieltäytyi tunnustamasta Alassane Ouattaran voittoa vuoden 2010 presidentinvaaleissa. Tämän kieltäytymisen aiheuttama kriisi kuoli noin 3000 ihmistä. Tämän väkivallan takia herra Gbagbo pidätettiin ensin Norsunluurannikon pohjoisosassa ja siirrettiin sitten vuoden 2011 lopussa Haagiin, missä Kansainvälinen rikostuomioistuin vapautti hänet lopulta valituksesta 31. maaliskuuta.

Maailma AFP: n kanssa

klikkaa tätä nyt