June 22, 2021

Paavi Francis kieltäytyy kardinaali Reinhard Marxin eroamisesta

Saksan piispakonferenssin entinen presidentti kardinaali Reinhard Marx kirjoitti toukokuussa Francisille kirjeen vapauttamiseksi tehtävistään. “Epäonnistuminen” Saksan katolisen kirkon kirkko “Seksuaalisen hyväksikäytön katastrofi”.

Mutta Vatikaanin torstaina 10. kesäkuuta julkaisemassa vastauksessa paavi Franciscus sanoi, että jos hän ymmärtäisi saksalaisen kardinaalin eroamisen tarjouksen motivaation, hän ei hyväksy sitä.

”Rakas veli, kiitos rohkeudestasi. Se on kristillistä rohkeutta (…), joka ei pelkää nöyryytystä synnin kauhean todellisuuden edessä ”, paavi kirjoitti hänelle kirjeessään saksaksi ja espanjaksi. “Kriisin hoitaminen henkilökohtaisesti ja yhteisössä on ainoa hedelmällinen tapa”, uskoo François, jolle “Strutsipolitiikka ei johda mihinkään”.

“Seksuaalisen hyväksikäytön surullinen tarina” on «Katastrofi» kirkon puolesta jatkoi Francis, joka kehotti kaikkia piispoja kysymään itseltään: “Mitä minun pitäisi tehdä tämän katastrofin edessä? “ Hän pyysi “Uudistaa” WHO “Ei perustu sanoihin vaan asenteisiin”, varten“Oletetaan todellisuus seurauksista riippumatta”.

“Hiljaisuus, laiminlyönti, laitosten arvostuksen liian suuren merkityksen antaminen johtaa vain henkilökohtaiseen ja historialliseen epäonnistumiseen ja saa meidät elämään” luurankojen kanssa kaapissa “.”, hyökkäsi jälleen suvereeniin pappi.

Münchenin arkkipiispa ja Freising neljätoista vuotta Reinhard Marx, 67, oli äskettäin kieltäytynyt Saksan korkeimmasta kunniasta, liittovaltion ansiorististä, jonka Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier halusi antaa hänelle. Hän oli Saksan piispakonferenssin presidentti viime vuoteen asti, jolloin hän kieltäytyi ehdokkaasta toiseksi toimikaudeksi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Saksan katolinen kirkko on ”vakavimmassa kriisissään”

Vaikuttava luonne

Hän on osa pientä kardinaalineuvostoa, joka neuvoo paavia Rooman kuurin uudistuksissa. Hän koordinoi myös Vatikaanin talousneuvostoa, joka vastaa Pyhän istuimen moitteettoman varainhoidon valvonnasta.

Vuonna 2019 Reinhard Marx oli alaikäisten seksuaalisen hyväksikäytön skandaaleille omistettujen piispakonferenssien presidenttien ennennäkemättömässä huippukokouksessa Vatikaanissa, joka vaati avoimuutta asiassa. Vuotta aiemmin hän oli pyytänyt anteeksi Saksan kirkolta, kun raportti paljasti yli 3600 alaikäisen seksuaalisen hyväksikäytön vuosikymmenien aikana.

Hänen eroamispyyntönsä tuli, kun paavi Franciscus määräsi toukokuun lopussa tutkimuksen alaikäisten seksuaalisen väkivallan tapausten käsittelystä Kölnin hiippakunnassa, joka on suurin Saksassa ja jota ravisti vakava kriisi kuukausia.

Viime vuosina pakeneminen Saksan kirkosta on kiihtynyt, ja liberaalit palvojat protestoivat paitsi väärinkäytöksiä myös konservatiivisia asenteita samaa sukupuolta oleviin suhteisiin. Saksan kirkolla on maailmanlaajuisesti suhteeton vaikutus, osittain sen rikkauden vuoksi: jäsenten maksamat ja hallituksen perimät verot tekevät siitä maailman rikkaimman.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Seksuaalinen väkivalta kirkossa: Münchenin arkkipiispan kardinaali Marxin loistava vallankaappaus

Le Monde AFP: n ja Reutersin kanssa

Perusasiat