June 24, 2021

Perheväkivallan vastaisesta Grenellestä huolimatta naispuolisten tapojen määrä on kasvussa

Chahinez, 31, ampui ja poltti elävänä 4. toukokuuta Mérignacin (Gironde) kadun keskellä hänen entisen aviomiehensä. Stéphanie, 22, puukotti kumppaninsa kuolemaan lähellä kotiaan Hayangessa (Moselle) yöllä 23.-24.5. Joka kerta näiden kahden naisen murhaajat, jotka miehittävät vastaavasti 39e ja 43e Poliisin tiedossa olivat perheväkivallasta 2021: n naismurhapaikat, Facebookin Feminicides-kumppanien tai entisten tekemien militanttien laskelmien mukaan.

Heidän näyttävä tappaminen kadun keskellä merkitsi voimakkaasti yleistä mielipidettä ja elvytti keskustelun tekijöiden seurannasta ja perheväkivallan uhrien suojelusta eli 210 000 naisesta vuodessa. Reagoimiseksi kutsuttu hallitus tilasi molemmissa tapauksissa oikeus- ja sisäasiainministeriön yhteisen tarkastuskäynnin toimintahäiriöiden tunnistamiseksi. Heidän päätelmänsä, jotka esitettiin pääministerille Jean Castexille keskiviikkona 9. kesäkuuta illalla, julkistettiin.

Kalenterin mahdollisuus, heidän esityksensä tulee samanaikaisesti kuin aukeaa torstaina Bastiassa, Haute-Corsen Assize Courtissa, joka on Julie Douibin murhaajan oikeudenkäynti. Maaliskuussa 2019 tämän kahden lapsen äidin kuolema, jonka entinen kumppaninsa ammuttiin kotonaan L’Ile-Roussessa, herätti kollektiivista tietoisuutta avioliiton naispuolisista tappamisista. Feminististen kollektiivien aloitteesta saatu mobilisointi johti 2. syyskuuta – 25. marraskuuta samana vuonna järjestetyn Grenellen järjestämiseen perheväkivaltaa vastaan, joka toi yhteen naisiin kohdistuvan väkivallan torjunnan tärkeimmät toimijat.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Femidisidin symbolin Julie Douibin kuolema Bastian kokouksissa

“Toistuvien rikollisten ongelma”

Hallitus oli ilmoittanut provosoinnin toivossa noin neljäkymmentä toimenpidettä, joista osa on löytänyt käännöksen lainsäädännöstä “Sähköisku”, silloisen pääministerin Edouard Philippe sanoin. Näistä sovittelunvastaisten rannekorujen jakaminen väkivaltaisille miehille (järjestelmä yleistettiin joulukuussa 2020), 3919, 24 tuntia vuorokaudessa esteettömyys, kriisin linja väkivallan uhreista naisille (toimenpide tulee voimaan kesäkuun lopussa) poliisille tarkoitetun yhteisen vaarojen arviointiruudukon kehittäminen, 1 000 naisille tarkoitetun majoituspaikan luominen vuonna 2020, lääkäreiden mahdollisuus tehdä ilman potilaan suostumusta antaa selvitys syyttäjälle, jos he katsovat olevansa välittömässä vaarassa …

Sinulla on 68,75% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lue