June 24, 2021

Ranska 2: n “erikoislähettiläs” seuraa tietämättömyyden mehevää liiketoimintaa

RANSKA 2 – TORSTAI 10.KESÄKUUTA KLO 21.05 – AJAKIRJA

Kaksikymmentäseitsemän Internetistä tilattua ja kotiisi toimitettua tuotetta säilyttää loppujen lopuksi vain yhdeksän… Arletten mielestä “tuotteiden palauttaminen” on erittäin kätevää terveyskriisin aikana. Tämä perheenäiti tuskin kysyy itseltään kysymyksiä lähettäjälle palauttamiensa tuotteiden kohtalosta. Ja mikä kulkee kuorma-autolla tai lentokoneella tuhansia kilometrejä, kunnostetaan palautettavaksi myyntiin… vai ei.

“Kokeile ensin, maksa jälkeen” -vaihtoehto on vahva myyntivaltti sähköisen kaupankäynnin yrityksille, Zalandolle, La Redoutelle, Amazonille ja muille, joiden myynti on räjähtänyt tänä toistuvan synnytyksen aikana (+ 38% yhdessä vuodessa). Mutta mitä tulee 17 miljoonasta näin palautetusta tuotteesta vuodessa, kysyy ”erikoislähettiläs” Rakkaat paketit!

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Verkkomyynti, toimitus … pakettihulluus pakottaa kaupungin muuttumaan

Toimittajat piilottivat GPS-paikannimet pakkauksiin vastatakseen joskus huumorilla, saamatta ketään tuntemaan syyllisyyttä. Zalandolta ostetun takin taskussa, joka kulkee 1600 km uudelle ostajalle Antwerpeniin. Amazonilta hankitussa työkalupaketissa, joka kulkee 3000 km asiakkaalta asiakkaalle. Langattoman pölynimurin laatikossa, joka kulkee ”vain” 600 km määränpäähän ilman paluuta…

Tämän kalliiden logistiikkojen kaupallisen logiikan ymmärtäminen – ja vähän kunnioitusta ekologisissa kysymyksissä – on haaste Elise Lucetin erityislähettiläille, tavata megalevyjen johtajia, heidän työntekijöitään, ammattiliittojen edustajia ja maanteitä. Tuotteiden ympäristöjalanjälkeä arvioivan ranskalaisen startup-yrityksen Greenlyn toimitusjohtaja ja perustaja Alexis Normand tyhjentää kuluttajan, joka ei pysty“Kohdistaa [son] käyttäytyminen ja [ses] arvot ”. Vastuullisempi käyttäytyminen tarkoittaa paremmin tietoa, mutta kun teet “tuotepalautuksen”, et tiedä, onko pakettisi “Menee 50 km tai 3000 km”, hän selittää ystävällisesti.

Useimmat salametsästäjät maailmassa

Tietämättömyys on myös erotettu Pangoliinin kirous, toinen iltatutkimus tämän maukkaan pienen eläimen planeettaliikenteen polulla – valitettavasti: se on maailman salametsästäjä!

”Täällä [au Congo], toisessa päässä on tietämättömyys, ahneus … Kahden välillä liikenne ”, tiivistää, fatalistinen, Adams Cassinga, 38, joka omistaa elämänsä salametsästäjien torjunnassa. Lähtökohta: Mbandaka, Kongon joen rannalla, jossa salametsästys on ainoa tulonlähde nuorille isille. He myyvät saaliinsa 1,30–1,70 euroa kukin ”mama” – joka myy ne jälleen kymmenen minuuttia myöhemmin kymmenen kertaa hinnan! Eläin löytyy Kinshasan tyylikkäästä ravintolasta, muhennosta tai papillotista, hintaan 170 euroa.

Lue myös: “Pangoliiniyhteyden” polulla

Pieni paista verrattuna muihin. Jotkut ihmiskauppiaat tietävät Afrikassa, että Aasiassa pangoliinivaa’at ostetaan kalliiksi väitetyistä lääkinnällisistä ominaisuuksista. Eläintä syytettiin jopa pandemian alkaessa koronaviruksen leviämisestä Wuhanin markkinoilla ennen vapauttamista.

Toinen, laiton piiri, etenee sitten silmiemme edessä, marabout-peitevoideesta Vine’n “pitkäikäisyyden apteekkiin”, 300 km: n päässä Hanoista, Vietnam. Vierailu pangoliinien vietnamilaiseen pyhäkköyn tuntuu naurettavalta vaaka-kaupan edessä, joka ei välitä virallisista päätöksistä poistaa mainitut vaa’at Kiinan farmakopeasta.

Rakkaat paketit! ja Pangoliinin kirous, kaksi kyselyä, jotka ehdotettiin Elise Lucetin esittämän erikoislähettilään-lehden yhteydessä. Saatavana uusintana Franceinfolta.

sivustolinkki