June 22, 2021

republikaanirintama äärioikeistoa vastaan ​​uhkasi romahtaa

Tänä torstaina 3. kesäkuuta Emmanuel Macron saa päätökseen Ranskan terveyskriisin jälkeisen kiertueensa ensimmäisen vaiheen Cahorsin prefektuurissa. Paikalliset valitut virkamiehet ja parlamentaarikot keskustelevat suljettujen ovien takana valtionpäämiehen kanssa. Kaupungin sosialistinen pormestari Jean-Marc Vayssouze-Faure heittää keskusteluun aiheen 20. ja 27. kesäkuuta pidetyistä aluevaaleista: hän haluaa tietää, mitä ohjeita Elysee antaa tasavallan joukoille marssilla ( LRM) ensimmäisen kierroksen illalla, jos kansallisen rallin (RN) voitto on vaarassa.

“Pyydän republikaanien joukkoja seisomaan yhdessä”, vakuuttaa Emmanuel Macron, joka kieltäytyy määrittelemästä, voisiko tämä johtaa suoraan vetäytymiseen enemmistöluetteloista. “Aion mitata tilanteen, kun aika tulee”, väistää tasavallan presidenttiä. Ei ole kysymys periaatteesta ruoskimisesta huolimatta hänen asennestaan ​​RN: n päättäväisenä vastustajana. Tarkoittaako tämä sitä, että republikaanien rintama olisi “Kuollut”, käyttää poliittisen neuvonantajansa, Stéphane Séjournéin ilmausta?

Kymmenen päivää ennen äänestystä kysymys houkuttelee kulissien takana ja tiedotusvälineissä käytäviä keskusteluja. Siitä lähtien, kun kansallinen rintama ilmestyi äänestyslaatikossa yli kolmekymmentä vuotta sitten, alueelliset vaalit ovat usein olleet testi republikaanien esteiden voimasta äärioikeistoa vastaan. Vuoden 2021 kokous voi aiheuttaa rikkomuksen, koska eri puolueet, oikea, vasen ja keskusta, näyttävät menettäneen suuntautumisensa Marine Le Penin muodostumisen edessä, joka on esitetty kyselyjen kärjessä kuudella alueella. pääkaupunkiseudulla kolmestatoista.

“Tekninen fuusio”

Emme tietenkään ole enää vuonna 1986, jolloin kaksi UDF-alueen presidenttiä – Jean-Claude Gaudin Provence-Alpes-Côte d’Azurissa (PACA) ja Jacques Blanc Languedoc-Roussillonissa – ottivat vastuunsa käsi kädessä FN: n kanssa. . Suhde toistettiin sitten suhteellisen nimettömänä. Kaksitoista vuotta myöhemmin, vuonna 1998, viisi UDF-alueen presidenttiä valittiin valokeilassa frontististen äänien avulla, mikä aiheutti monumentaalisen kauhun poliittisella näyttämöllä. Jacques Chiracin seurauksena oikea ja keskusta yhtyivät vakaasti Jean-Marie Le Penin puolueeseen. Siitä lähtien oja on pysynyt parhaimmillaan.

Vuoden 2015 aluevaalien aikana sosialistipuolueen (PS) oli poistettava luettelonsa toisella kierroksella Nord-Pas-de-Calais-Picardie’ssa ja PACA: ssa estääkseen Marine Le Penin ja Marion Maréchal-Le Penin voitot. Pyyhkimiskenaario, jota melkein kukaan ei halua tänään.

Sinulla on jäljellä 75,63% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

verkkosivusto