June 24, 2021

Tee diplomityöstäsi show, MT 180 -kilpailun veto

He ovat 16 köyden kävijää, jotka torstaina 10. kesäkuuta klo 18.30 kilpailevat 180 sekunnin ylityksestä langalla. Seitsemän 20-vuotiasta naista ja yhdeksän miestä kilpailevat osoittamaan täydellisen tasapainon tieteen ja huumorin hallinnassa.

He ovat matemaatikko, historioitsija, fyysikko, ekologi, biologit … ja työskentelevät hukuttaakseen siellä tiettyihin aiheisiin. Venttiilinä päästäkseen laboratoriostaan ​​nämä nuoret tutkijat asettivat itselleen uuden haasteen: menestyä tässä harjoituksessa tieteen popularisoimiseksi ja opinnäytetyöni kohtauksen oppimiseksi 180 sekunnissa (MT 180).

Tämä nuorten tutkijoiden välinen taistelukilpailu, joka tänä vuonna lähetetään myös verkossa, alkoi vuonna 2008 Queenslandin yliopistossa Australiassa. Vuonna 2012 Quebecin yhdistys, Acfas, otti huomioon sen laajentamisen frankofoniaan ja antoi mahdollisuuden kehittää tätä kilpailua Ranskassa yliopistojohtajien konferenssin ja CNRS: n johdolla. Siitä lähtien sen menestys on kasvanut.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Puhekilpailut, uusi leikkipaikka opiskelijoille

Lavalle meneminen oli ilmeistä Bastien Romerolle Aix-Marseillen yliopistosta, joka on myös pelle ja näyttelijä Houle Douce -yhtiössä. “Huumori on se elementti, joka antaa minun hallita stressiäni, läpäistä elämän koetukset”, kertoo uudelle ekologian tohtorille (hän ​​väitteli väitöskirjaansa 31. maaliskuuta). Joten viettää neljä vuotta ilman haittaa fosforoimalla “Tulipaloon liittyvien ominaisuuksien ja syttyvyyden vaihtelu kahdessa pakollisen itävämäntylajissa eri palotaajuuksien funktiona Ranskan Välimeren alueella”, purkaminen yksin laukaisemalla lavalle oli eräänlainen ulostulo ja jatko.

Toisille seikkailuun liittyminen toimii koneena itseluottamuksen rakentamiseen. “Julkinen puhuminen ei ole suosikkitoimintani”, tunnustaa Diane Potartin, solubiologian ja patofysiologian tohtorikoulutettavan Bordeaux’n yliopistossa. Lavan pelon kohtaaminen, muiden ja erityisesti ikäisensä katse on haaste. “Henkilökohtainen haaste, jonka halusin ottaa vastaan”, jatkaa nuori nainen. Hän voitti Aquitainen alueellisen finaalin ennen pääsyä kansalliseen finaaliin.

Mistä harjoitus koostuu? Se on noin “Ilmaista monimutkainen tutkimusaihe synteettisellä ja kaikille ymmärrettävällä tavalla”, tiivistää Bastien Romero. Joten sinun on kirjoitettava ennen pelaamista. Max Meunier työskentelee Côte-d’Azur -yliopistossa uuden yksittäisten fotonien lähteen parissa, joka säteilee tietoliikenteen aallonpituuksilla ja on yhteensopiva pii-fotoniikkasektorin kanssa. Hän kutsui tiedetoimittajaa auttamaan häntä kirjoittamaan esityksensä.

Sinulla on 52,81% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso se täältä