June 24, 2021

Yhdysvallat antaa 500 miljoonaa rokoteannosta köyhimmille maille

“Tämä on suurin yksittäisen maan tekemä rokotustilaus ja lahjoitus”, Washington iloitsi. Valkoinen talo vahvisti torstaina 10. kesäkuuta pidetyssä lehdistötiedotteessa, että Yhdysvallat osti 500 miljoonaa annosta Pfizer-BioNTechin rokotetta Covid-19: ää vastaan ​​lahjoittaakseen niitä tarvitseville maille.

Nämä rokotteet jaetaan “92 maahan” heikommassa asemassa olevan Covax-ohjelman kautta, joka on perustettu varmistamaan rokotteiden tasapuolinen jakautuminen ympäri maailmaa. Ne lähetetään elokuusta; 200 miljoonaa annosta toimitettiin vuoden loppuun mennessä. Loput 300 miljoonaa toimitetaan kesäkuuhun 2022 mennessä, Valkoinen talo sanoi. Kaikki nämä annokset tuotetaan amerikkalaisissa tehtaissa.

” Se on noin (…) amerikkalaisten sitoutuminen myötävaikuttamaan väestönsuojeluun kaikkialla maailmassa Covid-19: tä vastaan ​​”, korosti Washingtonia arvioimalla tätä ilmoitusta, joka oli vuotanut keskiviikkona useissa amerikkalaisissa tiedotusvälineissä“Historiallinen toiminta”.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin on määrä ilmoittaa asiasta matkalla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, joka on ensimmäinen ulkomailla valtionpäämiehenä. Demokraattinen johtaja, joka pyrkii osoittamaan sen “Yhdysvallat on palannut” kansainvälisellä näyttämöllä osallistuu Seitsemän ryhmän (G7) viikonloppuun Cornwallissa, jossa pandemian hallinta on yksi ensisijaisista keskusteluaiheista.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös ”Joe Biden sanoo Euroopassa haluavansa tuoda yhteen maailman demokratiat. Se on piiritetyn linnoituksen kutsu

“Hän lupasi, että kansakuntamme olisi rokotteiden suuri arsenaali”

Washington on viime kuukausina joutunut voimakkaan kritiikin kohteeksi rokotteiden jakamisen viivästyttämisestä muun maailman kanssa. Kun lähes 64% amerikkalaisista aikuisista on saanut ainakin yhden annoksen, Valkoinen talo yrittää nyt ottaa johtoaseman tässä asiassa.

“Presidentti Biden on ollut selvä, rajat eivät voi pitää tätä pandemiaa loitolla ja hän on luvannut, että kansakuntamme on rokotusten suuri arsenaali”, toimitusjohtaja sanoi torstaina. Yhdysvallat antoi Covaxille myös 2 miljardia dollaria, Valkoinen talo muistutti.

Mutta ilmoitus laajentaa merkittävästi herra Bidenin aikaisempia sitoumuksia. Yhdysvallat oli toistaiseksi ilmoittanut lahjoittavansa 80 miljoonaa Covid-19-rokoteannosta ulkomaille kesäkuun loppuun mennessä. Tämä on 60 miljoonaa AstraZenecan annosta, loput ovat Johnson & Johnsonin, Modernan ja Pfizer-BioNTechin rokotteiden yhdistelmä.

Covax-ohjelma kamppailee

Kesäkuun alussa Washington selitti, että 75 prosenttia 80 miljoonasta annoksesta jaetaan Covax-laitteella. Loput 25% on tarkoitettu epidemiatapauksissa oleville maille tai Yhdysvaltojen kumppaneille. Torstaina Valkoisen talon vuokralainen aikoo myös kutsua muita maita auttamaan ponnisteluissa tarjoamalla myös annoksia.

Koska rikkaat maat ovat ottaneet rokotteet myrskyn myötä, Covax ei toimi täydellä teholla. 4. kesäkuuta mennessä laite oli toimittanut yli 80 miljoonaa annosta 129 maahan ja alueelle – paljon vähemmän kuin odotettiin.

“Tarvitsemme 250 miljoonaa annosta lisää syyskuuhun mennessä ja 100 miljoonaa annosta pelkästään kesä- ja heinäkuussa”, sanoi maanantaina Maailman terveysjärjestön (WHO) pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus ennen Bidenin ilmoitusta. “Tänä viikonloppuna G7-maiden johtajat kokoontuvat vuotuiseen huippukokoukseensa. Näillä seitsemällä kansakunnalla on valta saavuttaa nämä tavoitteet ”, hän oli soittanut.

Lue myös: Rokotteet, hoidot, testit … Rikkaiden ja köyhien maiden välinen kuilu saattaa pidentää Covid-19-pandemiaa

Maailma AFP: n kanssa

Miksi et katsosi tänne