June 22, 2021

Yhdysvalloissa Joe Bidenilla on ensimmäisiä esteitä

Menestyksen onnistuneen alkamisen jälkeen, mikä näkyy hänen edeltäjänsä Donald Trumpin neljän vuoden aikana saavuttamattomassa hyväksyntätasossa, Joe Biden kohtaa alkuperäisiä esteitä. Valkoinen talo ilmoitti tiiviissä 8. kesäkuuta tiiviissä lausunnossa keskustelun epäonnistumisesta senaatin republikaanien kanssa. Heidän tavoitteenaan oli päästä sopimukseen kunnianhimoisesta infrastruktuurin peruskorjausohjelmasta, joka esitettiin maaliskuun lopussa. Joukko maltillisia vaaleilla valittuja virkamiehiä molemmista leireistä yrittää nyt saavuttaa tämän.

Tästä epäonnistumisesta oli tullut väistämätöntä. Todellinen kuilu erottaa demokraattisen presidentin republikaanien oppositiosta tämän ohjelman ja sen rahoituksen mittakaavassa. Joe Biden haluaa käyttää yli kahdeksan vuoden aikana yli 2200 miljardia dollaria (1807 miljardia euroa) työllisyyssuunnitelmaan, johon sisältyy perinteisten infrastruktuurien kunnostaminen, nopean Internetin yleinen käyttömahdollisuudet, vanhuuden parempi tuki sekä asumis- ja tutkimuskulut. Hän aikoo rahoittaa nämä investoinnit korottamalla yhteisöveroa. Republikaanit puolestaan ​​vastustavat verotuksen korottamista ja sulkevat pois kaikki kulut, jotka eivät kuulu tavanomaisen infrastruktuurin piiriin.

Lue myös Yhdysvaltain senaatti äänesti “historiallisen” 250 miljardin dollarin suunnitelman Kiinan vastustamiseksi

Yli kuukauden neuvottelujen jälkeen Valkoisen talon tiistaina laatima epäonnistumisraportti, joka syytti siitä republikaaneja, ei sido Joe Bidenin käsiä. Koska hänen suunnitelmansa sisältää verotuksellisia toimenpiteitä, hän voi itse asiassa turvautua senaatin työjärjestyksen säännökseen, jonka mukaan hän voi paeta 60 äänen määräenemmistön kirveestä, joka on yleensä välttämätön parlamentaaristen esteiden estämiseksi (filibuster). Senaatti on tällä hetkellä jaettu kahteen yhtäläiseen 50 äänen leiriin, joista vain varapuheenjohtaja Kamala Harris, myös ylemmän edustajakokouksen puheenjohtaja, pystyy päättämään demokraattien eduksi.

Lue myös Mikä on “ydinvaihtoehto” Yhdysvaltain senaatissa?

Demokraattinen yhtenäisyys koetettiin

Jos tiistaina mainittu maltillisesti valittujen virkamiesten ryhmä ei myöskään pääse yhteisymmärrykseen, vaikka rajoitettaisiinkin perinteisesti kaikkein yksimielisimpiin säännöksiin, fyysiseen infrastruktuuriin, Joe Bidenin on kuitenkin vakuutettava valitut kaikkein keskivaltaisimmat demokraatit, republikaanista valittu Joe Manchin. Länsi-Virginian tai Kyrsten Sineman (Arizona) linnake, jotta se ei estäisi ohjelmaa, jonka onnistumisen hän arvioi läpäisevän ilman liikaa vahinkoa marraskuussa 2022 pidettyjen puolivälien vaalien kuoppa. Joe Manchin ilmaisi näin ollen varauksia suunnitellun yhteisöveron korotuksen koko, joka nousee 21 prosentista 28 prosenttiin.

Sinulla on 56,5% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

siirry verkkosivustolle