June 24, 2021

Algeriassa lainsäätäjävaaleissa taistellaan pettyneen mielipiteen vakuuttamiseksi

Soufiane Djilali uskoo siihen. Löysät sanat ja sujuvat eleet Jil Jadid -puolueen ehdokas – demokraattisesta virtauksesta – lauantaina 12. kesäkuuta Algeriassa pidettävissä parlamenttivaaleissa haluaa olla optimistinen. Toimistostaan, joka on piilossa kujalla Zéraldassa, Algerin läntisessä esikaupungissa, jossa on kuuluisia rantoja, politiikassa kolmen vuosikymmenen ajan aloittanut eläinlääkäri vahvistaa, että “Jotain pelaa”.

Vaikka osallistuminen lupaa olla vähäistä Hirakin (hallitusten vastainen protestiliike) kannattajien boikotoinnin vuoksi, herra Djilali näkee lähinnä näissä vaaleissa “Prosessin alku”. “Algerialaiset ymmärsivät, että vanhan yleiskokouksen kaktukset oli poistettu ja että seuraava parlamentti uudistetaan suurelta osin”hän korostaa.

Torstai-iltana poliittisen aktivistin Karim Tabboun sekä toimittajien Khaled Drareni ja Ihsan el-Kadi pidätykset Algerissa tarjosivat kuitenkin äänestystä ympäröivälle ilmapiirille aivan uuden ulottuvuuden: Hirak-uskovien sortavan häirinnän. joista noin 225 on nyt pidätetty.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Algeriassa sorto lisääntyy, kun 12. kesäkuuta pidettävät parlamenttivaalit lähestyvät

Tämä vaalikokous on uusi askel Algerian viranomaisten vastahyökkäyksessä, jonka tarkoituksena on neutraloida Algerian dynaaminen mielenosoitus, joka saatuaan entisen presidentin Abdelaziz Bouteflikan lähdön huhtikuussa 2019 oli yleistänyt vaatimuksensa “Järjestelmän lähtö”. Aluksi epävakaa hallinto alkoi toipua, kun joulukuussa 2019 valittiin uusi valtionpäämies Abdelmadjid Tebbounen, entisen asuntoministerin ja salamandaatilla (alle kolme kuukautta) pääministerin vuonna 2017., kuuleminen. jätettiin suurelta osin huomiotta ja osallistumisaste oli tuskin 40%.

“Riippumattomien” liike

Sitten perustuslakia tarkistettiin marraskuussa 2020 virallisen retoriikan mukaan a “Uusi Algeria vapautettu autokratiasta”, EU: n vaatimusten mukaisesti « Alkuperäinen suosittu hirak », kaava, johon uuden perustuslain johdanto-osassa nimenomaisesti viitataan. Osallistuminen oli vieläkin keskinkertaisempaa (23,7%), merkki yleisestä hämmennyksestä herra Tebbounen “tiekartan” edessä.

Lopuksi, näiden 12. kesäkuuta pidettävien parlamenttivaalien pitäisi tuoda esiin uusi parlamenttihenkilöstö – nuorempi, naisellistunut ja pätevämpi – vakuuttamaan algerialaiset siitä, että heidän maansa on todella muuttanut aikakautta. “Uusi Algeria syntyy raunioiden ja miinojen kentältä, joka on peritty karkotetulta hallitukselta”, julistaa virallinen päivittäin Mujahideenit.

Sinulla on 61,96% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Tarkista täältä