June 24, 2021

Argentiinassa datahullut tulkitsevat pandemian lukuja

BUENOS AIRESIN KIRJE

Tietokone kamppailee ennen varoitusta: uuttamista ei voida suorittaa loppuun. Terveysministeriön verkkosivustolla verkossa oleva tiedosto koronavirukseen liittyvästä saastumisesta Argentiinassa, aivan liian suuri, sai paremman lambda-laitteen.

Hallituksen julkaisemien raakatietojen perusteella sadat tuhannet luvut muodostavat vaativat Excel-taulukot; niiden tulkitsemiseksi tarvitset vankan tietojenkäsittelykoulutuksen yhdistettynä epidemiologiseen tietoon … ansioluettelo, joka on kaukana väestön omasta.

On todellakin virallinen hallituksen sivu, “epidemiologiset tiedot”. Mutta se antaa jäykän ja yleisen kuvan perustiedoilla monimutkaisen ja kehittyvän Covid-19-pandemian edessä: kuinka visualisoida saastumisaste ikäryhmittäin usean kuukauden ajan? Mistä löytää kuolemakäyrä terveyskriisin alkamisen jälkeen maakunnittain?

Valtion jättämä tyhjyys

Vastaus on muualla: Twitterissä, kourallisen datahullujen julkaisemissa päivä- ja opetustaulukoissa. Kemistit, politologit, insinöörit, kirjanpitäjät, senaattorit: juuri he ovat jäljittäneet ja kokoaneet yli vuoden ajan koronaviruksen etenemistä Argentiinassa ja todistavat tapausten viimeaikaisesta noususta. Yhteensä maassa on kirjattu yli 82 000 kuolemaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Vakava” epidemiatilanne: Argentiina määrää tiukan vangitsemisen yhdeksäksi päiväksi

“Täytän valtion jättämän aukon, hallituksen sivustolla ei ole mitään”, pahoittelee Mauro Infantinoa, 40, tietokoneinsinööri Buenos Airesissa – @plenque Twitterissä -, joka kehitti Covidstats-sivuston. “Aloitin uteliaisuudesta ja päivitän jatkuvasti joka päivä, koska pidän siitä ja sitoutumisesta”, kertoo se, jonka täytyi kesyttää tuntematon aihe. ”Tiedän miten tietoja käsitellään, mutta sitten sinun on osattava kommunikoida ne, enkä silloin ole epidemiologi. “ Se siirtyi luottamuksellisesta tilistä, jota seurasi alle sata ihmistä ennen pandemiaa, yli 12 000 tilaajaan. “Alussa tunsin paljon painoa harteillani, pelkäsin virheitä”, myöntää data-asiantuntija.

Yli 34 000 tilaajansa kanssa Martín Barrionuevo, – @mmbarrionuevo Twitterissä -, 45, oikeustieteellisen puolueen (keskivasemmistoisen presidentin kokoonpano) senaattori Corrientesin maakunnasta (Koillis), viittaa myös sen moniin päivittäisiin kaavioihin . ”Aloitin maaliskuussa [2020]. Olin lukittu talooni [lors du premier confinement] ja halusin tehdä itsestäni hyödyllistä. Olen kirjanpitäjä ja rakastan tilastoja ”, sanoo senaattori, joka halusi “Tuo liittovaltion valo pandemiaan”, kun taas tiedotusvälineiden katse keskittyy yleensä Buenos Airesin suureen taajamaan, jossa asuu kolmannes 45 miljoonasta argentiinalaisesta.

Sinulla on 54,65% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Opi faktat täältä nyt