June 24, 2021

Emmanuel Macronin hienovaraiset erot verrattuna Joe Bideniin

Yhteinen talo, erilliset huoneet. Näin voidaan tiivistää Emmanuel Macronin torstaina 10. kesäkuuta esittämät huomautukset toivotuista suhteista eurooppalaisten ja Yhdysvaltojen välillä. Yhteinen koti on transatlanttisen allianssin kotipaikka, joka perustuu jaettuihin demokraattisiin arvoihin ja jota edistetään jälleen Donald Trumpin poistumisen jälkeen. Mutta eurooppalaiset ovat Ranskan presidentin mukaan viime vuosina kasvaneet riittävästi tietoisina haavoittuvuudestaan ​​ja omista eduistaan ​​eivätkä enää usko yksinkertaisen paluun Yhdysvaltojen joukkoon hyveisiin heti, kun Joe Biden löytää itsensä Valkoinen talo.

Elysee-palatsissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Ranskan presidentti halusi saada yleisen johdonmukaisuuden ulkopolitiikkaansa ja täsmentää painopisteitään hyvin tiheän kansainvälisen järjestyksen alkaessa G7-maiden huippukokouksen jälkeen tämän viikonlopun Cornwallissa. , 14. kesäkuuta Naton. Joe Bidenin ensimmäisen mantereella tekemän kiertueen yhteydessä hän on tyytyväinen jälleennäkemiseen Yhdysvaltojen kanssa ja monenvälisen työn kunnostamiseen. Hän on kuitenkin esittänyt toimenpiteidensä aikana kaikki menetelmän ja taustan vivahteet, jotka erottavat sen vastaavalta.

Lue myös Barkhane-toiminnan loppuminen, rokoteannokset, online-viha: Emmanuel Macronin lehdistötilaisuuden avainkohdat

Vahvista EU: n suvereniteetti

Ensimmäinen tavoite, jonka hän asettaa itselleen lähestymällä näitä kahta diplomaattikokousta, on puolustaa Euroopan unionin (EU) itsemääräämisoikeutta, kieltäytyä automaattisesta liittymisestä Washingtoniin, erityisesti vastakkainasettelussa Pekingin kanssa. Herra Macron haluaa “Että kumppanimme tunnustavat tämän uuden Euroopan tilanteen ja osaamme rakentaa uuden kumppanuuden Yhdysvaltojen kanssa, (…) että meillä voi olla myös tapamme, arvoyhteisö, mutta itsenäisyys, kun on kyse strategiasta Kiinaa kohtaan. Puheenjohtaja tarkensi ajatuksiaan tästä asiasta tarkemmin ”Rivi” hän vetosi “Kiinaa ei pidä vasalisoida eikä sovittaa tähän aiheeseen Yhdysvaltojen kanssa”.

Valtionpäämies oli vielä selvempi tästä geopoliittisesta ulottuvuudesta mainitsemalla Naton huippukokouksen. Organisaation uudelleen suuntaamista Pekingiä vastaan ​​Washingtonin eduksi. “Minun puolestani Kiina ei ole osa Atlantin maantieteellistä aluetta, tai muuten kartallani on ongelma”, hän sanoi. Brysselissä herra Macron suunnittelee “Norsu huoneessa”, tai erittäin äkillinen amerikkalainen ilmoitus täydellisestä vetäytymisestä Afganistanista syyskuuhun ilman todellisia neuvotteluja eurooppalaisten liittolaisten kanssa. Valtionpäämies vaati jälleen a “Erittäin hyvä strateginen selvennys” Naton perustaminen ja a “Käytännesääntö” jäsenten kesken, selkeä viittaus Turkkiin. Emmanuel Macron tapaa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin Brysselissä juuri ennen huippukokousta.

Sinulla on 60,97% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

napsauta tästä