June 24, 2021

Eurooppalaiset eivät halua kohdata suoraa vastustusta Pekingiin

Toivoimme vuoropuhelua. Se oli vain peräkkäin kiinalaisia ​​monologeja. Chongqingissa ja Roomassa samanaikaisesti 8. kesäkuuta pidetty viides “Kiina-Eurooppa-ihmisoikeusseminaari” räpytti. Yksikään Euroopan virkamies ei osallistunut. Tämä kokous, joka on tarkoitus pitää tänä vuonna Italiassa, pidettiin duplex Rooman kanssa, johon kiinalaiset käyttävät huomattavia resursseja. Mikään Draghin hallituksen jäsen ei ole kuitenkaan esiintynyt yhtä kertaa. Jopa Italian konsuli Chongqingissa ei kunnioittanut hypätä sinne.

Meitä kohdeltiin vain muutamalle paikalliselle niemimaan valitsemalle virkamiehelle, jotka tulivat sanomaan, että Kiina oli suuri maa ja että olisi vielä enemmän, jos se antaisi kiinalaisten tehdä ostoksia jälleen Roomassa ja Milanossa. On totta, että kiinalaiset eivät puolestaan ​​ole tehneet vähäisintäkään ponnistusta. Kokouksen valittu teema todistaa sen: Covid-19 ja oikeuden elämään ja terveyteen takaaminen. Kiinalaiset selittivät yksi toisensa jälkeen, että Xi Jinpingin ansiosta Kiina oli pelastanut lukemattomia ihmishenkiä epidemian aikana. Ja koska elämä on ensimmäinen ihmisoikeuksista, Kiina kunnioittaa niitä. CQFD. Ymmärrämme, ettei Xinjiang eikä Hongkong ollut esityslistalla.

“Meidän on puhuttava Kiinan kanssa”

22. maaliskuuta ja Pekingin ilmoituksen jälkeen pakotteista Euroopan poliittisille johtajille unioni ei ole tiennyt, minkälainen asenne Kiinaan tulisi suhtautua. “Tämäntyyppisen vuoropuhelun poliittiset ehdot eivät täyty”, selitä eurooppalaiset perustelemaan poissaolonsa seminaarissa. Mutta he lisäävät heti, “Meidän on puhuttava Kiinan kanssa”. Juuri ennen Joe Bidenin vierailua G7-ryhmässä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel puolusti jälleen joulukuun 2020 lopussa tehtyä investointisopimusta, vaikka se tuntuisi kuolleelta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euroopan unioni “keskeyttää” investointisopimuksen Kiinan kanssa

Euroopan unioni ei aio antaa Washingtonin vetää itseään Pekingin kanssa edes vastustajaksi. Lisäksi jäsenvaltioiden ja Kiinan väliset kontaktit eivät ole kaukana. Unkarin, Puolan ja Irlannin ulkoministerit vierailivat äskettäin Kiinassa. Italian ja Espanjan viranomaiset voisivat seurata.

Ennen kaikkea ajatusta Angela Merkelin – mahdollisesti Emmanuel Macronin mukana – jäähyväisvierailusta tänä kesänä ei ole täysin hylätty. “Älä aliarvioi Kiinan viehätystä”, varoittaa länsimaista diplomaattia. “Älä unohda, että Saksassa myydään 3 miljoonaa autoa vuodessa, mutta yksin Volkswagen myy 3,5 miljoonaa autoa Kiinassa”, purkaa toisen. Jopa rakastamattomana Kiina on väistämätön.

Sinulla on jäljellä 58,98% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

internet