June 22, 2021

Kirjailija Michel Host, Goncourt Prize 1986, on kuollut

Goncourt-palkinto vuodelta 1986 Yöpalvelija, kirjailija Michel Host kuoli Pariisissa 6. kesäkuuta.

Ranskalaisten vanhempien Veurnessa, Belgian Flanderissa, hyvin lähellä rajaa syntynyt Yves Chavatte piti varhaislapsuudestaan ​​pohjoisessa, jota leimasivat sota ja konfliktin lopussa kestänyt ankara maalaismaisuus, tunne ‘olla ‘selviytyjä’. Eläimiä, mutta myös lapsia iskevä väkivalta – linnun nimi, joka saa hänet unelmoimaan, nopea on ennen kaikkea piiska – hänen perheensä hylkää pienen pojan ja sijoittaa harjoittelijaksi kahdeksaksi vuodeksi sairaala. instituutti Saint-Jean-Baptiste-de-La Salle Estaimpuisissa, jälleen Belgian puolella rajaa.

Sen “Puolivankilavuodet” joka ei vähennä epäluottamustaan ​​ihmisiin, hän säilyttää kirjallisen heräämisen vain muutaman poikkeuksellisen mestarin ansiosta, jotka antavat hänelle vilauksen toisesta elämästä. Toinen elämä, siis toinen identiteetti: Michel Host pyyhkii pois Yves Chavatten ja olettaa pitävänsä itseään vaelluksen ja etenkin Brysselissä tehtyjen löytöjen jälkeen. «Belge mental», kiehtonut tasaisista maisemista ja paikan kulttuurista.

Toinen syntymä tapahtui Pariisissa, jonka hän voitti 21-vuotiaana, kaupunki ja Seine hyväksyivät ratkaiseviksi matriiseiksi. Isäntä suoritti yliopisto-opintonsa siellä hieromalla hartioita Pyreneiden ulkopuolelta tulleiden maalareiden kanssa, jotka olivat luonnollisesti vuorovaikutuksessa hänen flaamilaisten viitteidensä kanssa (Bosch, Ensor, Magritte, Delvaux). Siellä hän, opetukseen tarkoitettu, valitsi espanjan esittäen yhdistelmän, eikä ranskaa, jonka hän varasi halustaan ​​kirjoittaa. Kilpailun läpäissyt Holt opetti ensin maakunnissa ja sitten Pariisissa, mutta hyvin nopeasti terveydellisistä syistä hän luopui tästä klassisesta opetuskeskuksesta omistautumaan opetukseen kirjeenvaihdossa Nanterren yliopiston opiskelijoiden kanssa. .

Suojaava luottamuksellisuus

Golden Century -kirjallisuuden asiantuntija, Host opetti CNED: ssä milloin Yöpalvelija (Grasset) erotettiin Goncourtin tuomaristossa marraskuussa 1986. Tämä ei ole ensimmäinen yritys: hänen ensimmäinen romaani, Varjo, joki, kesä (Grasset, 1983) tervehti François Nourissier, joka oli innostunut tästä tekstistä “Suistoalueen viehätykset tällä ikä- ja teoksenhetkellä, jossa niin monet kirjailijat tarjoavat meille vain lähteen joen” mikä antaa hänelle saman ”jumalallisen yllätyksen” kuin ennen Holtia, JMG Le Cléziota tai Marc Cholodenkoa. Ja hyvin nuori Robert-Walser-palkinto teki hänestä kolmannen voittajan (1984).

Lue myös (vuodelta 1986): Goncourt: Michel-isäntä Valet de nuitille

Sillä Yöpalvelija, André Brincourt, julkaisussa Le Figaro, tuskin näkee sitä Buridanin mies, Saul Bellow’ta verrataan häneen. Drouantilla sama kansanäänestys. Viisi äänestyskierrosta ja hänet valittiin viidellä äänellä Gilles Lapougen edessä (kolme puolesta Wagramin taistelu), Jean-Edern Hallier ja Pascal Quignard (yksi kullekin Hullun evankeliumi ja Württembergin messut). Mutta yleisö ei seuraa. Goncourtin myynti on edelleen hyvin vaatimaton (70 000 kappaletta), varsinkin kun edelliset voittajat Marguerite Duras (Rakastaja) ja Yann Quéffelec (Barbaarihäät) kuten Tahar Ben Jelloun (Pyhä yö) ja Erik Orsenna (Siirtomaa-näyttely), aseta ennätyspisteet.

Sinulla on 30,83% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso sivustoa täältä