June 24, 2021

Malissa Ranskan armeija tappoi AQIM-päällikön, joka osallistui toimittajien Ghislaine Dupontin ja Claude Verlonin sieppaukseen.

Ranskan armeija tappoi lauantaina 5. kesäkuuta Pohjois-Malissa Al-Qaidan islamilaisen Maghrebin (AQIM) jihadistijohtajan, joka vastasi kahden Radio France Internationalen (RFI) ranskalaisen toimittajan sieppauksesta marraskuussa 2013. panttivankiensa jälkeen ilmoitti perjantaina 11. kesäkuuta armeijaministeri Florence Parly.

“5. kesäkuuta” Barkhanen “sotilaat havaitsivat terrori-iskun valmistelun Aguelhokissa, Malin pohjoispuolella.” ja omistaa “Poisti neljä terroristia”, joiden joukossa “Baye ag Bakabo, AQIM: n johtaja ja vastuussa kansalaisten sieppauksesta” Ghislaine Dupont ja Claude Verlon, hän sanoi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Minulla on raivon ele, koska ymmärrän, että he ovat kuolleita”: ranskalaisen upseerin ennennäkemätön todistus kahden RFI-toimittajan murhasta Malissa vuonna 2013

“Sen neutralisointi lopettaa pitkän odotuksen, ajatukseni menevät tänään perheille, läheisille suhteille, veljille ja sisarille” kahdesta murhatusta toimittajasta, lisäsi Florence Parly.

2. marraskuuta 2013 RFI: n kaksi ranskalaista toimittajaa siepattiin raportin aikana ja tapettiin sitten Kidalin lähellä muutama kuukausi sen jälkeen, kun ranskalainen operaatio “Serval” oli tarkoitettu estämään jihadistien aseistettua pylvästä tarttumasta Bamakoon. Heidän ruumiinsa löydettiin alle kaksi tuntia myöhemmin, tusinan kilometrin päässä. 6. marraskuuta AQIM otti vastuun murhastaan.

Lue myös Malissa tapettujen RFI-toimittajien perheet tuomitsevat Ranskan hiljaisuuden

Tämän toimenpiteen tulos “Kuvaa yhtä Ranskan tärkeimmistä prioriteeteista Sahelissa: kaataa alueella levinneiden terroristiryhmien, Al-Qaidaan liittyvän RVIM: n (islamin ja muslimien voiton ralli) ja EIGS: n pääjohtajat. (Islamilainen valtio Suuressa Saharassa), sidoksissa Daeshiin “, korosti ministeri.

Vaikka presidentti Emmanuel Macron ilmoitti torstaina 10. kesäkuuta, että Ranskan terrorismin vastainen operaatio “Barkhane” Sahelissa päättyy pian paikallisten joukkojen kevyemmän kansainvälisen tuki- ja taistelutukijärjestelmän hyväksi, “Tavoite on edelleen: Ranska on edelleen sitoutunut kansainvälistä terrorismia vastaan ​​Sahelin maiden rinnalla sekä Euroopan ja Ranskan turvallisuuden puolesta”, lopputulos Mminä Parly.

Lue myös Sahel, alue, jota toimittajien on yhä vaikeampaa käsitellä

Maailma AFP: n kanssa

näytä julkaisijasivusto