June 24, 2021

nämä naiset, joiden piti tarkistaa projektiin

Vuonna 2012 Hannah (etunimi on vaihdettu) oli 34-vuotias, kun hän kuuli ehdokas François Hollanden esittelevän keskellä presidenttikampanjaa halunsa avata lääketieteellisesti avustettu lisääntyminen kaikille naisille. Lähes kymmenen vuotta myöhemmin toimenpiteen sisältävä bioetiikkalaki tutkitaan kolmannessa käsittelyssä kansalliskokouksessa 11. kesäkuuta asti, jotta se voidaan lopullisesti hyväksyä ennen kesää.

Neljäkymmentä vuotta Bloisilta, suhteessa Myriamiin neljä vuotta, “Nyt on liian myöhäistä”. Kun julkisen palvelun työntekijä on odottanut turhaan, että lääkäri voi turvautua lääkkeisiin unelmansa perheen perustamiseksi, hän on päättänyt lähteä epäonnistuneelle ulkomaanmatkalle: ”Meillä ei ole lapsia. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös PMA, elämän päättyminen tai abortti: kansalliskokouksessa esteiden mestarit

Kuinka monta Hannahin ja hänen kumppaninsa tavoin on näitä naisia, jotka ovat luopuneet äidiksi tulemisesta odottamalla lain kehittymistä? Hänen essee Lesbo nero (Grasset, 2020), feministiaktivisti Alice Coffin, joka valittiin ekologiksi Pariisin neuvostossa, muistuttaa poliittisen viivyttelyn vuosia ”Sen aikana mahdollisuus saada lapsi on kadonnut tuhansilla naisilla. Minä mukaan lukien. “

” Älä odota “

Kahden vuoden ajan kysymys on noussut säännöllisesti esiin HLBT-oikeuksien puolustamiseen liittyvissä järjestöissä: “Lesboparit kysyvät meiltä: odotammeko? “, vakuuttaa avustetusta lisääntymisestä vastaavan SOS Homophobie -yhdistyksen tiedottaja Véronique Cerasoli, joka muistaa täydellisesti vuoden 1994, ensimmäisen bioetiikkalain päivämäärän. “Olin 19-vuotias ja näin PMA: n lähellä lesboja ja naimattomia naisia”, hän luottaa ennen kuin lisää: “En vieläkään näe sen avaamista uudelleen kesäkuussa 2021, mutta olen kuitenkin kuullut joukon poliitikkoja, jotka lupaavat, että siitä äänestetään seuraavan kuuden kuukauden aikana. “

Naiset, jotka häntä kysyvät, Laurène Chesnel, LGBT-perheen edustaja, päätti sanoa: “Jos haluat lapsen nyt, älä odota. “ Hän, joka on seurannut vuodesta 2018 lähtien nykyisen bioetiikkaa koskevan lakiehdotuksen keskusteluja ja kantanut tätä lupaa PMA: n avoimuudesta, on pahoillaan: “Jätämme asianosaiset hämmentyneiksi, kun heidän on neulottava lain rajojen sisällä. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: nämä parit, jotka viivästyttivät vauvansuunnitelmiaan

Vuosien varrella monet naiset valitsevat muita polkuja yrittäessään saavuttaa haluaan saada äitiys. Tämän matkan lopussa jotkut luopuvat, toiset valmistautuvat siihen. Manon, Hélène, Hannah ja Marion, jotka vastasivat Maailman, ovat kaikki lähteneet ulkomaille kokeilemaan onneaan.

Sinulla on 59,28% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

selaa tätä sivustoa