June 22, 2021

Olympiamitalisti Maddie Groves kieltäytyy menemästä Tokion olympialaisiin

Kaksinkertainen Australian olympialaisten uintimitalisti Maddie Groves on lyönyt Tokion 2021 olympialaisten valintaoven ja tuominnut läsnäolon urheilussa “Misogynistinen perverssi”.

26-vuotias hopeamitalisti 200 metrin perhonen ja 4 × 100 m viestissä Rio de Janeiron peleissä vuonna 2016 jakoi järkyttävän päätöksensä Instagramissa torstaina 10. kesäkuuta valintaprosessina heinäkuun olympialaisiin pitäisi alkaa lauantaina Adelaiden kaupungissa.

” Se on ohi ! “

“Olkoon tämä oppitunti kaikille naispuolisille väärinkäyttäjille ja niille, jotka nuolevat saappaitaan”, hän kirjoitti myös viestissä Twitter-tililleen.

“Et voi enää käyttää hyväksi nuoria naisia ​​ja tyttöjä, häpeä heidän ruumiitaan tai pelätä terveyttään ja odottaa heidän sitten edustavan sinua, jotta voit ansaita vuotuisen bonuksesi. Se on ohi ! “, hän on suuttunut.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Seksuaalinen väkivalta urheilussa: liittojen kiihtyminen

Uimari ei anna mitään viitteitä asianomaisten henkilöiden henkilöllisyydestä. Hän selitti marraskuussa 2020 Twitterissä valittanut muutama vuosi aikaisemmin a “Uimalla työskentelevä henkilö, joka saa minut tuntemaan oloni epämukavaksi, kun hän tuijottaa minua vaatteissani”ja täsmennetään sitten, että mainittu henkilö on saanut ylennystä vuodesta.

Muutamaa päivää myöhemmin hän tuomitsi a “Sinister kommentti” tekee tuntematon kouluttaja, kuka sitten anteeksi nopeasti, “Ehkä siksi, että tiimipsykologi käski häntä tekemään se”.

Ei virallista valitusta

Maan uinnin hallintoelimen, uima-Australian, puheenjohtaja Kieren Perkins pahoitteli puolestaan, että uimari ei tehnyt virallista valitusta.

“Todellisuus on se, että tiedämme vain, mitä on sosiaalisessa mediassa, hän ei ole missään vaiheessa ottanut yhteyttä Swimming Australiaan, emme ole voineet puhua suoraan hänelle ja puhua hänen huolistaan ​​ymmärtääksemme tämän, mitä tapahtuu”, hän kertoi Channel Nine -lehdelle perjantaina.

”Valitettavasti sosiaalisen median viestit eivät ole meille hyväksyttävä valitus. Meidän on istuttava ihmisten kanssa ja puhuttava siitä ”, hän lisäsi. “Haluamme todella tehdä tämän ja toivomme Maddie tulemaan puhumaan kanssamme, jos hän luulee pystyvänsä siihen.”, hän jatkoi.

Huolimatta vetäytymisestään Maddie Groves selittää, että hän ei aio lopettaa uraansa sanoen odottavansa “Osallistu muihin kilpailuihin myöhemmin tänä vuonna”.

Maailma AFP: n kanssatarkista blogini