June 24, 2021

Perussa ei vieläkään ole virallista voittajaa, mutta Pedro Castillo lähestyy voittoa

Joka päivä sunnuntai 6. kesäkuuta pidettyjen presidentinvaalien saippuaooppera pitää 33 miljoonaa perulaista jännityksessä. Ja joka päivä sen osuus käänteistä työntää epilogin takaisin. Torstai-iltana 10. kesäkuuta maalla ei vieläkään ollut virallista voittajaa.

Radikaali vasemmistolainen ehdokas Pedro Castillo, kampanjaopettaja ja ammattiyhdistystyöntekijä, syrjäyttää oikeistolaisen kilpailijansa noin 62 000 äänellä ja on todennäköisesti seuraava presidentti. Mutta kolmannen kerran presidentinvaaleissa ehdolla ollut Keiko Fujimori päätti tehdä kaiken estääkseen tiensä.

Hän, joka oli jo tuominnut epäiltyjä “Todisteet petoksesta”, “Systemaattinen”, toista päivää kyselyn jälkeen, ilman mitään todisteita. Hän asettaa nyt viimeisen korttinsa: hän vaatii satojen äänestyspaikkojen mitätöimistä ja tuhansien äänestyslippujen peruuttamista suurten asianajotoimistojen armadan avustamana.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Perussa läheinen kaksintaistelu Castillon ja Fujimorin välillä

”Olemme saaneet paljon tietoa viimeisen 48 tunnin aikana, hän sanoi keskiviikkoiltana pidetyssä lehdistötilaisuudessa, analysoi huolellisesti [notre] lakitiimi. (…) Suosittu voima [le parti de la candidate] esittelee toimenpiteitä 802 äänestyspaikan mitätöimiseksi [représentant] noin 200 000 ääntä (…) joka olisi poistettava lopullisesta tilistä. “ Hänen asianajajansa vetoavat toimistojen jäsenten väitettyihin vääriin allekirjoituksiin tai tulosten väärentämiseen toimittamatta todisteita tällä hetkellä.

Laillisen taistelun avaaminen

Ilmoitus, joka näyttää epätoivon eleeltä ja joka ei yllättänyt vastustajiaan. Jo vuonna 2016, toisella kierroksella Pedro Pablo Kuczynskia vastaan, hän oli odottanut useita päiviä ennen kuin tunnisti tappionsa. Sosiaalisissa verkostoissa monet poliittiset kommentaattorit ovat huutaneet viime päivinä: ”Suuri uutinen olisi ollut, että hän ei kiistänyt tuloksia. “

Riippumattomat tarkkailijat, sekä kansainväliset että kansalliset, ovat toistaneet luottamuksensa äänestykseen ja pitäneet myönteisenä sen hyvää edistymistä. Siitä huolimatta avautuu oikeudellinen taistelu: satojen tuhansien kiistanalaisten äänestyslippujen tutkiminen, mikä voi lykätä virallista tulospainiketta vielä useammalla päivällä tai jopa viikolla.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Perussa oikeus on yhdistetty vastustamaan ”kommunistista” Castilloa
Oikeapuolueen ehdokas Keiko Fujimori osallistuu Limassa 10. kesäkuuta 2021 pidettyyn lehdistötilaisuuteen.

Keiko Fujimorin liikkeet, joita kritisoidaan epädemokraattisiksi, ovat epävarmoja vetoja. Myös korruption vastainen syyttäjä José Domingo Perez, joka pyysi maaliskuussa kolmekymmentä vuotta vankeutta häntä vastaan ​​edellisten vaalikampanjoidensa salaisen rahoituksen yhteydessä, pyytää häntä palaamaan vankilaan sääntöjen rikkomisen vuoksi. . hänen vapautuksestaan ​​takuita vastaan, joka saavutettiin toukokuussa 2020 epidemian ansiosta. Mminä Fujimori on todellakin esiintynyt viime päivinä yhden oikeudenkäynnin todistajan rinnalla, kun häntä kiellettiin ottamasta yhteyttä heihin.

Sinulla on jäljellä 50,04% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

arvostelu