June 22, 2021

Rift Apart ”, Playstation 5: n henkeäsalpaava yksinoikeus

Ota videopeli, jossa on duo. Korvaa otsikko kahden päähenkilön etunimillä. Tuplalohikäärme tulee niin «Billy & Jimmy», Gears of War «Marcus & Dom» tai Viimeinen meistä «Ellie & Joel»… Tulos: Näillä vielä lihaksikkailla videopeleillä on nyt ulkonäkö perhepelejä, jopa lapsellisia, jotka tuntevat tämäntyyppisen formulaation.

Ratchet & Clank kuten ToeJam ja Earl, Banjo ja Kazooie, Jak & Daxter, Sam & Max tai jopa Bub ja Bob Bubble Bobble, on osa tätä suurta seikkailuperhettä, joka tuo esiin kahden sankarin yhdistävän ystävyyden – kardinaaliarvo teoksille, jotka on tarkoitettu nuorille yleisöille.

Ystävyys ja ulottuvuudet

Siitä lähtien kun he tapasivat Playstation 2: lla vuonna 2002, Clank-robotin ja Ratchetin, “lombaxin” (eräänlainen humanoidinen orava), siteet näyttävät horjumattomilta. Sisään Ratchet & Clank: Rift lisäksi, julkaistu 11. kesäkuuta Playstation 5: llä, heidän ystävyyttään ei edes häiritse kateus, kun he tapaavat naispuoliset kaksinpelit rinnakkaisesta maailmasta.

Tämä hahmojen päällekkäisyys on tämän uuden jakson pääteema, joka innovoi tarjoamalla soittaa vuorotellen Ratchet, punahiuksinen lombax ja Rivet (lausutaan “Rivette”), sinihiuksinen lombax.

Näiden kahden viimeistä laatuaan pitäneen henkilön tapaaminen näyttää ihmeelliseltä. Silti se tapahtuu katastrofaalisissa olosuhteissa: Tohtori Nefarious (käännetään nimellä “Doc Abominable”) uhkaa romahtaa molemmat universuminsa luodessaan suuren määrän ulottuvuuksia. Kahden lombaxin, robotti-kumppanin seurassa, on matkustettava pyörteiden kautta maailmasta toiseen voidakseen korjata tämän tilapäisen ajallisen mishmashin.

Saagan klassinen kaava

Kyse on pulmien ratkaisemisesta, kun otat robotin Clankin hallintaan. Aloittelijoilla (tai laiskilla ihmisillä) on mahdollisuus ohittaa nämä kohdat, jos ne ovat tukossa.

Tämä Insomniac Gamesin kehittämä seikkailu – joka on jo moitteetonta Marvelin Hämähäkkimies ja Marvel’s Spiderman: Miles Morales – on ehdottoman uskollinen saagan käsitteelle, josta se on neljästoista jakso. Se on vauhdikas peli, joka on asetettu maailmaan, joka on täynnä suloisia eläimiä. Pysyäkseen koko perheen ulottuvilla on myös mahdollista mukauttaa vaikeustaso asteikolla 1–5. Ihanteellinen tapa esitellä lapsi tai tween kolmannen ampujan kanssa.

Tämä peli, joka päättyy noin viidentoista tunnin kuluttua, perustuu vuorotellen alustojen vaiheita, pikemminkin perusasetuksia, ja ampuma-aseiden jaksoja, mikä on vaikeampaa. Mutta mikä on ilmeistä ensimmäisestä kohtauksesta ja erittäin onnistuneesta opetusohjelmasta, on se, että peli on runsas. Sarjat ovat täynnä yksityiskohtia, valot ovat vivahteita ja liikkeet liukuvissa vaiheissa ovat vaikuttavia. Meidän on myönnettävä, että olemme toistuvasti käynnistäneet valokuvamoodin tai tehneet paljon kiertotietä ihaillaksemme maisemia ratsastuksemme aikana “scarapid” -hyönteisessä, hyönteisessä, jolla näyttää olevan Formula 1 -moottori.

Vasta seitsemän kuukauden kuluttua julkaisemisesta Playstation 5 -pelikirjasto ei ole vielä erityisen pullotettu, emmekä ole menettäneet murusia tästä voimanäytöstä tutkimalla muutamia sivutehtäviä ja valinnaisia ​​pelitasoja.

Hullut aseet

Pelaaja hallitsee myös Rivetiä, Ratchetin naispuolista alter egoa. Täällä hän on keskellä kävelyä a

Pienillä tasoillaan aikana, jolloin menestystekijät kohdistavat avoimet maailmat, Ratchet & Clank: Rift lisäksi on mielenkiintoisempi ampumisvaiheissa kuin etsinnässä. Kohtaamme jatkuvasti kovempia vastustajia ja erilaisia ​​strategioita. Vastustamaan hyökkääjien aaltoja, jotka voivat hukuttaa meidät lukumäärällään tai pudottaa meidät nopeasti tulivoimansa takia, on erityisen tärkeää varastoida asevarasto.

Sitten pääsemme saagan leikkisimpään elementtiin: hänen hulluihin aseisiinsa. Kyse on siis itsesi varustamisesta rikošettipistoolilla, jonka avulla voit lyödä vastustajaa useita kertoja samalla kun lisäät vahinkoja joka kerta, tai jäähdytyskiväärillä, joka muuttaa hirviöt jääkuutioiksi.

Mitä enemmän edistymme, sitä enemmän palautamme pultit, joiden avulla voimme varustaa itsemme uusilla puomeilla. Ja niin kauan kuin käytämme aikaa raritarium-kiteiden keräämiseen tiellämme, voimme lisätä kivääriemme voimaa ja vaikutuksia.

Aseiden valitseminen antaa sinulle mahdollisuuden hienosäätää strategiaa kaikkein vastustuskykyisimpien pomojen tappamiseksi. Meidän oli esimerkiksi lisättävä Topiary Sprinklerimme kykyä maksimaalisesti voidaksemme asettaa itsemme vastaan ​​merirosvorobotteja vastaan ​​areenalla. Tämä ase, joka toimii kuten automaattisen kastelujärjestelmän suutin, suihkuttaa suihkua, joka muuttaa väliaikaisesti viholliset kasveiksi. Kun ne olivat liikkumattomina, muutama laukaus Negatron Collider- tai Lightning-sauvasta riitti sitten voittamaan nämä vastahakoiset vastustajat.

Lyhyesti sanottuna tämä toiminta- ja etsintävaiheiden sekoitus toimii täydellä räjähdyksellä. Pahoittelemme, että kokeellisimmat hetket (kuten erittäin onnistuneet hakkerointivaiheet) ovat aivan liian harvinaisia. Mutta avaruusooppera täynnä käänteitä ei tiedä seisokkeja.

Puhdas viihde

Peli ilman seisokkeja ja hauskaa.

Virkistävän huumorin ja houkuttelevien hahmojen takana meidän ei pitäisi odottaa muuta kuin puhdasta viihdettä, joka on suunniteltu Playstation 5: lle. Esimerkiksi hänen maailmansa näyttää syvästi manichealaiselta, ja olemme pahoillamme, että Rivet ja Ratchet ovat täysin vaihdettavissa keskenään.

Kaksi hahmoa, jotka on esitetty “kaksiulotteisina”, vastaavat samoihin komentoihin. He hyppäävät, juoksevat muurien yli tai väistyvät samalla tavalla. Jopa yhdelle kerätyt aseet ja panssarit ovat toisten käytettävissä. Joskus lopulta unohdamme, jos pelasimme yhtä tai toista seikkailun tietyissä jaksoissa.

Lopuksi kaava pölyttää pois franchising-ohjelmasta, jonka kukoistus oli 2000-luvulla ja joka oli harvinaisempi (viimeinen jakso, uudelleenkäynnistys, päivätty vuodesta 2016). Ratchet & Clank: Rift lisäksi täyttää täydellisesti saagan esittelyn vaatimukset uusille pelaajille loukkaamatta uskollisia. Täysin hallittu peli, vaikka suurimman osan ajasta melko tasainen.

Pikselien tarkistus

Se on enemmän sinulle, jos

 • Pidät taso- ja ampumispeleistä ilman hätää
 • Olet sarjan omistaja
 • Nuoret perheenjäsenet haluavat pelata toimintapelejä

Se ei ole pikemminkin sinulle, jos

 • Sinulla ei ole PS5: tä
 • Kallistat enemmän kohti Pimeät sielut tuon takia Lelu tarina
 • Et ole valmis viettämään viisitoista tuntia söpöjen eläinten ja hauskojen robottien seurassa

Me pidimme:

 • Peli ilman seisokkeja ja täynnä käänteitä
 • Tapa tonnia hirviöitä hassuilla aseilla
 • Sapristi, kuinka kaunista!

Pidimme vähemmän:

 • Viime kädessä klassinen kaava
 • Niitti ja Räikkä ovat keskenään vaihdettavissa
 • Melko manichealainen peli

Pikseliluokitus:

8000 pulttia 10 000 kaivinkoneen ostamiseen tarvittavasta pultista

Lue lisää