June 24, 2021

Tanssija Sae Eun Park nimettiin Pariisin oopperan tähdeksi

Sosiaalisissa verkostoissa kohteliaisuuksia tervehtii tanssijan Sae Eun Parkin nimittäminen torstaina 10. kesäkuuta Opéra national de Paris -tähdeksi. “Kaunis Sae Eun, tiedät kuinka paljon rakastan tanssiasi ja henkilöäsi. Eilen illalla taas kerran loistit upeassa roolissasi, ja tällä kertaa loistosi palkittiin otsikolla, joka on suhteessa työhösi ja kykyihisi “, sanoo tähti Léonore Baulac Instagramissa. “Onnittelut upealle Sae Eun Parkille, uudelle päätanssijalle”, innostaa tähti Paul Marquea, hänen kumppaniaan baletissa Romeo ja Juulia, koreografi Rudolf Nureyev, esillä Opéra Bastillessa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Paul Marque, uusi tähti Pariisin oopperassa

Tässä monimutkaisessa kolmen tunnin maratonityössä taiteilijan nimitti laitoksen johtaja Alexander Neef tanssijohtajan Aurélie Dupontin ehdotuksesta. Tämän ensimmäisen esityksen aikana Romeo ja JuuliaTorstai-iltana Sae Eun Park ja Paul Marque korvasivat loukkaantuneen pariskunnan Léonore Baulacin ja Germain Louvetin. ”Se oli erittäin mukava yllätys, sanoo Sae Eun Park. Tätä tapaamista odotetaan aina, mutta et koskaan tiedä, milloin se tapahtuu ja jos se tapahtuu jonain päivänä. Se oli odottamaton levittää ensi-ilta. Mutta Paul Marquen kanssa olimme hyvin valmistautuneita. Halusin todella “mennä”. “

Ainutlaatuinen matka

Soulissa (Etelä-Korea) vuonna 1989 syntyneellä Sae Eun Parkilla on ainutlaatuinen tausta. Hän otti ensimmäiset oppitunninsa Korean kansallisessa balettiakatemiassa, vuodesta 2006 lähtien hän voitti lukuisia mitaleja kilpailuissa, mukaan lukien Jackson (Yhdysvallat), Peking (Kiina), Lausanne (Sveitsi). Hän liittyi American Ballet II -tapahtumaan New Yorkissa, missä hän erottui George Balanchinen ja Jerome Robbinsin ohjelmistoista ja palasi sitten maahansa tanssimaan kansallisessa seurassa.

Vuonna 2011 hän läpäisi ulkoisen kilpailun päästäkseen Pariisin Opéra national de baletin joukkoon ja läpäisi sen. Koreassa kouluni opetti venäläistä Vaganova-menetelmää, ja Pariisin oopperan kanssa on monia eroja jalkojen, käsivarsien, musikaalisuuden tekniikassa …, hän täsmentää. Työskentelin paljon, katselin videoita sopeutuakseni ranskalaisen koulun tyyliin pitäen samalla persoonallisuuttani. Rakastan oppia. Se on ominaista kulttuurilleni. “

Lue myös: Opera-baletti valvoo ranskalaista tyyliä

Siitä lähtien Sae Eun Park on noussut hierarkian riveihin. Hän valaisi muun muassa huoneen Kvartetti nro 4, Bela Bartok, koreografia Anne Teresa De Keersmaeker, esillä vuonna 2015, Palais Garnier. Terävä teknikko, hillitty, mutta elinvoimainen temperamentti, hänet nimitettiin ensimmäiseksi tanssijaksi vuonna 2017. Esittäen myös suurissa klassisissa baleteissa, Giselle klo Raymonda, että esimerkiksi Marco Goecken nykyaikaisissa kappaleissa hän rakastaa erityisesti draamoja Onegin, kirjoittanut John Cranko. Sae Eun Park suorittaa jälleen Julietin roolin, “Hahmo päinvastainen kuin minä olen”, Paul Marquen kanssa, vuonna Romeo ja Juulia, Keskiviikkona 16., lauantaina 19. ja keskiviikkona 23. kesäkuuta Opéra Bastillessa.

hanki lisää