June 22, 2021

Valtioneuvosto peruuttaa kansallisen lainvalvontasuunnitelman neljä säännöstä

Se on pilkka sisäasiainministeriölle. Torstaina 10. kesäkuuta julkistetulla päätöksellä valtioneuvosto kumosi kansallisen lainvalvontasuunnitelman (SNMO) neljä päämääräystä, turvallisuusjoukkojen “raamatun” mielenosoitusten hallinnassa. Pohdinta tämän uuden opin ympärille, jonka silloinen sisäministeri Christophe Castaner käynnisti kesäkuussa 2019, saatiin päätökseen viisitoista kuukautta myöhemmin – vuosi myöhässä – 16. syyskuuta 2020, kun julkaistiin 29-sivuinen asiakirja. .

Yhdistysten mukaan teksti oli virallistettu “Ilman todellista kuulemista tai avoimuutta” tarkoituksena tarjota poliisille ja santarmilaitokselle yhteiset toimintasäännöt kuukausia kestäneiden “keltaisilla liiveillä” tapahtuneiden yhteenottojen jälkeen. Heti kun se julkaistiin, sitä oli kritisoitu erityisesti muun kuin erikoistuneiden palvelujen – rikollisuuden vastaiset prikaatit, tutkimus- ja interventioprikaatit tai väkivaltaisen toiminnan tukahduttamisen – vihkimisen takia lain ja järjestyksen ylläpitämiseen tähtäävissä toimissa. . tilaus tai vahvistus ympäröivien kranaattien ja puolustushyppyjä laukaavien (LBD) käytöstä, mikä aiheutti kymmeniä silpomisia ja vakavia vammoja, pääasiassa vuosina 2018–2019.

Lue myös Kotitoimisto paljastaa uuden lainvalvontaperiaatteen

Tiedotusvapauden puolustaminen

Noin 40 järjestön, mukaan lukien Ihmisoikeusliitto (LDH), Tuomariliitto (SM) tai Kansallinen journalistiliitto (SNJ), voimakkaimmat irtisanomiset kohdistivat myös käytäntöjä, joiden katsotaan loukkaavan vakavasti julkisia vapauksia, mukaan lukien ansa ”, joka koostuu ympäröivistä mielenosoittajista määrittelemättömäksi ajaksi ja joiden käytöstä on tullut lähes systemaattinen laajamittaisen mielenosoituksen yhteydessä. Jos SNMO vahvisti vetoomuksensa “Hyödyllinen, juuri välttämättömänä aikana (…) seurannan, pidättämisen tai uusien levottomuuksien estämiseksi “, valtioneuvosto kumosi tämän säännöksen puhtaasti ja yksinkertaisesti katsoen, että se ei säännellyt riittävän tarkasti tapauksia, joissa tämä tekniikka oli mahdollista toteuttaa.

Tiedonvapauden puolustamiseen liittyvissä asioissa hallinnollisen järjestyksen korkein toimivalta on kuitenkin osoittautunut kaikkein terävimmäksi muistuttamalla sen keskeistä luonnetta demokraattiselle elämälle. “Siinä mielessä, että se antaa mahdollisuuden ottaa huomioon esitetyt ajatukset ja mielipiteet ja tämän kollektiivisen ilmaisun luonne sekä tarvittaessa viranomaisten ja lainvalvontaviranomaisten väliintulo”. Ja peruuttamalla kolme symbolista toimenpidettä, jotka liittyvät toimittajien työhön mielenosoitusten aikana.

Sinulla on 55,61% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso näitä tyyppejä!.!.! wikipedia viittaus