June 24, 2021

vasemmistopuolueet haluavat “laskea itsensä” ennen vuoden 2022 presidentinvaaleja

Erillinen, mutta ei jaettu. Tämä on vasemmiston strategian henki 20. kesäkuuta ensimmäistä kierrosta edeltäville aluevaaleille. Näin ollen yhdellä Hauts-de-Francen alueella unioni on täydellinen, ja kaikki vasemmistovoimat löytyvät luettelosta, jota johtaa ekologi Karima Delli. Mutta tämä on poikkeus.

Kaikkialla muualla liittoutumilla on vaihteleva geometria. Hieman kuin tämä poliittinen perhe haluaisi testata kaikkia kaavoja, mutta myös laskea itsensä vuosi ennen presidentinvaaleja. Taistelu vasemmiston vasemmiston kolmen napan – sosialistisen, ympäristönsuojelijan ja “kapinallisen” – välillä on itse asiassa tehnyt kaiken vakavan lähentymisen mahdottomaksi huolimatta äänestäjien yhtenäisyydestä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Mélenchon liukuu, murtumia regalian: vasen vetää

Siksi on olemassa vaara, että ensimmäisen kierroksen illalla on paljon häviäjiä. Koska kaikki puolueet eivät ole tasa-arvoisia näissä vaaleissa. Jos Europe Ecologie-Les Verts (EELV) aikoo vahvistaa vuoden 2019 eurooppalaisten ja vuoden 2020 kunnallisvaalien aikana syntyneen dynamiikan, sosialistipuolueen on pelastettava viisi aluettaan. Ranska kapinallinen (LFI), hän haluaa käyttää tilaisuutta palatakseen takaisin poliittisen pelin keskelle. Kommunistisen puolueen (PCF) osalta se toivoo poistavansa vuoden 2015 alueellisen epäonnistumisen ja saavansa takaisin useita alueellisia neuvonantajia.

  • PS haluaa pelastaa alueensa

Olivier Faure on aloittanut kaikkiin suuntiin liittoutumisyritykset. Vaikka PS: n ensimmäiselle sihteerille alueellisen tulisi olla ensimmäinen poliittinen hetki mielenosoitukseen siitä, että vasemmiston yhtenäisyys oli mahdollista ja voi johtaa voittoon – edellyttäen, että hänen mielestään yhdistetään äänestyksen ensimmäisestä kierroksesta – Keskustelut ovat järjestelmällisesti kompastuneet ympäristönsuojelijoiden tahtoon laskea itseään. Hauts-de-Francen ulkopuolella oli varmasti avioliitto Grand-Estissä, Provence-Alpes-Côte d’Azurissa ja Normandiassa, mutta se tehtiin usein tuskalla. Muilla yhdeksällä muulla pääkaupunkiseudulla yhtenäiset sopimukset olivat vain osittaisia. ”Liitto on jäljellä. Emme ole onnistuneet rakentamaan tarinaa yhdistetystä vasemmistosta, joka haluaa voittaa ”, tunnistaa PS: n ykkönen.

Sosialistien kannalta tämä alueellinen äänestys – aivan kuten osastojen äänestys – on elintärkeää. Heidän on säilytettävä johtamansa viisi aluetta (Nouvelle-Aquitaine, Occitanie, Bretagne, Centre-Val de Loire ja Bourgogne-Franche-Comté), jos he haluavat välttää heikkenevän voiman kuvaa. Kansallisen rallin nousu uhkaa kahta heidän linnoitustaan: Bourgogne-Franche-Comté, jota johtaa Marie-Guite Dufay, ja Centre-Val de Loire, jonka puheenjohtajana on François Bonneau.

Sinulla on 61,37% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso tästä