June 24, 2021

Videopelien kustantaja Electronic Arts on kyberrikollisten uhri

Amerikkalainen videopelien kehittäjä Electronic Arts (EA), sarjan takana Taistelukenttä, Kunniamitali ja Simit, myönsi torstaina 10. kesäkuuta, että hänet on hakkeroitu uhrin julkaisemisen jälkeen Vice Media väittäen, että useita lähdekoodeja, mukaan lukien kuuluisan jalkapallopelin FIFA 21 ja moottorimoottorin, joka käyttää useita EA-titteleitä, oli varastettu.

Lähdekoodi on ohjelmointikielellä kirjoitettu teksti, joka sisältää ohjeet tietokoneohjelman suorittamiseen.

“Tutkimme viimeaikaista tapausta, joka liittyi verkkoihin tunkeutumiseen ja rajoitetun määrän lähdekoodin varastamiseen peleille ja niihin liittyville työkaluille”, kertoi Agence France-Presse (AFP) EA: n edustajalle.

“Pelaajatietoja ei ole varastettu, eikä meillä ole mitään syytä uskoa, että pelaajien yksityisyyden suojaamiseen liittyy riski.”, halusi rauhoittaa tätä tiedottajaa. “Tämän tapahtuman jälkeen olemme jo parantaneet turvallisuuttamme, emmekä odota sen vaikuttavan peleihimme tai liiketoimintaamme. ” EA selvennetty “Tee aktiivista yhteistyötä poliisin ja muiden asiantuntijoiden kanssa käynnissä olevan rikostutkinnan yhteydessä”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Internet-rikollisuus: “Pimeä verkko ei ole enää yhtä suljettu paikka kuin ennen”

Tiedot myydään pimeässä verkossa

Mukaan Vicehakkerit kerskailivat hyökkäyksestään maanalaisissa Internet-foorumeissa. “Sinulla on nyt kaikki valmiudet käyttää kaikkia EA-palveluja”, voisimmeko lukea yhdellä näistä alustoista julkaistussa viestissä. Verkkorikolliset ovat saattaneet varastetut tiedot myyntiin pimeän verkon eri osiin, Internetin maanalaiseen versioon, kerrotaan Vice.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Verkkorikollisuuden paniikki Colonial Pipeline -halkaisun jälkeen

Tämä hyökkäys tapahtui Yhdysvalloissa viime kuukausina tapahtuneen hakkeroinnin jälkeen, joka kohdistui muun muassa teollisuusryhmiin, sairaaloihin, valtion laitoksiin ja kansalaisjärjestöihin.

Se pidetään myös muutama päivä ennen kuuluisaa kansainvälistä videopelimessuja E3, joihin EA: n on tarkoitus osallistua. Tänä vuonna kokonaan verkossa tapahtuva tapahtuma alkaa lauantaina.

Lue myös Lihan monikansallinen JBS maksoi hakkereille 11 miljoonaa dollaria lunnaita

Maailma AFP: n kanssa

siirry tähän sivustoon