June 22, 2021

Yhdysvalloissa demokraattisten parlamentin jäsenten tietoja takavarikoitiin Applelta Trumpin johdolla

Donald Trumpin puheenjohtajakaudella oikeusministeriöllä oli kahden Apple-demokraattisen parlamentin jäsenen tiedot takavarikoitu Applelta, amerikkalainen päivälehti kertoi perjantaina (11. kesäkuuta). New Yorkin ajat. Parlamentaarikot istuivat molemmat edustajainhuoneen tiedustelukomiteassa.

Kutsu näiden tietojen paljastamiseksi kohdistettiin ensin Adam Schiffiin, joka oli Kalifornian edustaja ja tuolloin tämän komission nykyisin puheenjohtajana olevan päädemokraattisen jäsenen edustaja. Nämä takavarikot tehtiin vuonna 2017 ja vuoden 2018 alussa, kun ministeriö tutki luokiteltujen tietojen vuotoja Trumpin hallinnon ja Venäjän hallituksen välisistä yhteyksistä, sanomalehti jatkoi.

Lisäksi edustaja Eric Swalwell kertoi Yhdysvaltain kanavalle CNN torstaina, että hän oli ministeriön kohteena olevan komission toinen demokraattinen edustaja. ”Minulle on ilmoitettu (…) Apple, että he olivat syöttäneet tietoni. Se on huono “, hän sanoi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Hänen epäselvät suhteensa Venäjään ovat ohittaneet Donald Trumpin

Henkilöstö- ja perhetietojen syöttäminen

Mukaan New Yorkin ajatOikeusministeriön syyttäjät, jota sitten johti Jeff Sessions, tekivät epätavallisia ponnisteluja löytääkseen vuotojen lähteen. He kohdensivat siis parlamentin jäsenten tietoja, mutta myös heidän henkilöstönsä ja heidän perheidensä, myös alaikäisen, tietoja. Myös sanomalehden mukaan he luulivat käyttävänsä yhteistyökumppaneidensa tai lasten laitteita piilottaakseen yhteydet toimittajiin.

Lopuksi, mikään kerätyistä tiedoista tai muista todisteista ei salli parlamentaarikkojen tai tiedustelukomitean liittämistä näihin vuotoihin, täsmennetään päivittäin. Mutta oikeusministeri Bill Barr aloitti tutkimuksen uudelleen vuotta myöhemmin. Oikeusministeriö ja Apple eivät ole vielä kommentoineet näitä tietoja.

Lue sarake: “Trumpin kanssa” suuresta valheesta “tuli republikaanipuolueen totuus.”

Tällainen tietojen syöttö on harvinaista korruptiotutkimusten ulkopuolella. Herra Schiff vahvisti, että hän oli tutkimuksen kohteena, oikeusministeriön päävaltuutettu pyysi tutkimuksia “Tämä ja muut tapaukset, jotka viittaavat korruptoituneen presidentin instrumentoivaan lain soveltamiseen”. Trump “Yritti käyttää ministeriötä kepinä sen poliittisia vastustajia ja tiedotusvälineiden jäseniä vastaan”, sanoi herra Schiff lausunnossaan. “On yhä selvempää, että nämä pyynnöt eivät ole pudonneet kuuroille korville. “

Ilmoittamatta jättämistä koskeva ilmoitus on vanhentunut

Myös edustajainhuoneen demokraattinen puhemies Nancy Pelosi vaati tutkimuksia ja kutsui sitä“Kauhistuttava” artikkeli New Yorkin ajat lehdistötiedotteessa. Häntä varten, “Nämä toimet näyttävät olevan toinen räikeä hyökkäys demokratiamme kohtaan, jonka entinen presidentti käynnisti”.

Oikeusministeriö oli asettanut Applelle salassapitovelvollisuuden, jonka voimassaolo päättyi tänä vuonna, ja lainsäätäjät eivät olleet tietoisia tutkimuksista, ennen kuin IT-ryhmä ilmoitti heille viime kuussa. New Yorkin ajat.

Maailma AFP: n kanssa

käy tällä verkkosivustolla