June 22, 2021

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö pakottaa presidentti Ortegan neljä sukulaista

Yhdysvaltain mustalla listalla olevien Daniel Ortegan sukulaisten luettelo on kasvanut sen jälkeen kun poliittinen juoni on leimattu mielivaltaisesti useilla opposition ehdokkailla marraskuun presidentinvaaleihin. Yhdysvaltain valtiovarainministeriö päätti keskiviikkona 9. kesäkuuta määrätä seuraamuksista neljä Nicaraguan presidentin seurueen jäsentä, mukaan lukien hänen tyttärensä, Camila Antonia Ortega Murillo, luovan talouden komission koordinaattori ja keskuspankin pääjohtaja Leonardo Reyes. Maan vaalilautakunnan jäsen ja armeijan kenraali ovat myös niitä, jotka Washington on todennut Ortegan aktiivisiksi kannattajiksi.

Nyt näillä vanhemmilla virkamiehillä ei ole enää pääsyä omistamiinsa kiinteistöihin ja yrityksiin Amerikan maaperällä. Kenelläkään Yhdysvalloissa toimivalla yksiköllä ei ole enää oikeutta suorittaa rahoitustoimia heidän kanssaan. “Se on tapa lyödä hallitusta lompakkoon, kertoo sosiaalitieteiden korkeakoulun sosiologi ja Nicaraguan asiantuntija Gilles Bataillon. Nämä Sandinista-eliitit ovat kiehtoneetAmerikkalainen elämäntapa ja heillä on rahaa ja omaisuutta Yhdysvalloissa. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Nicaraguassa Ortega ”valmistautuu” vaaleihin ilman vastustusta

Yhdysvaltojen valtiovarainministeriö ilmoitti lausunnossaan, että se jatkaa sanktiopolitiikkaa “Tue Ortegan hallintoa”, syyllinen hänen mukaansa “Kumonnut demokratiaa, loukannut siviilien ihmisoikeuksia ja pannut täytäntöön repressiivisiä lakeja, joilla on vakavia taloudellisia seurauksia”. Mminä Ortega Murilloa arvostellaan erityisesti hänen roolistaan ​​isänsä, presidentin ja äitinsä, varapuheenjohtaja Rosario Murillon neuvonantajana tammikuusta 2017 lähtien. Hra Reyesin osalta Yhdysvaltain viranomaiset syyttävät häntä pääjohtajana keskuspankki, pani täytäntöön lain, joka takaa valtiolle entistä tiukemman valvonnan korruptoituneiden viranomaisten vaivaamassa taloudessa.

Pidätysten aalto

Näistä pakotteista vastuussa olevien lisäksi Bidenin hallinto haluaa ilmaista vastustavansa Nicaraguan oppositiohahmojen kärsimää sortoa. Viime päivinä herra Ortegan hallinto on pidättänyt neljä ehdokasta seuraavissa presidentinvaaleissa, jotka pidetään 7. marraskuuta. Tämän pidätysaallon ensimmäinen uhri: Cristiana Chamorro, vaikutusvaltainen toimittaja ja entisen presidentin Violeta Barrios de Chamorron tytär (1990- 1997).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Nicaraguassa Ortegan hallinto houkuttelee oppositiota ennen vaaleja

Hänen kotiarestinsa keskiviikkona 2. kesäkuuta herätti suurta tunnetta ihmisoikeuksien ja demokratian puolustajien keskuudessa. Mahdollisuus oppositiovoimilta kiellettyyn äänestykseen vaikuttaa yhä realistisemmalta. Tällainen tilanne olisi ensimmäinen, kun Ortegan paluu johtajaksi vuosina 1979-1990 palasi sitten valtaan vuonna 2007,

Pian pakotteiden virallistamisen jälkeen Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken Twitterissä vaati “Välitön vapauttaminen” oppositiojohtajat täsmentäen, että uusien toimenpiteiden tarkoituksena oli rangaista “Ne, jotka tekevät hyökkäyksiä Nicaraguan kansaa vastaan”. Samana päivänä Nicaraguan viranomaiset jatkoivat pidätysaaltoa pitämällä kiinni uuden vastustajan, José Pallaisin, joka on myös puolueliiton jäsen.

Siksi näyttää siltä, ​​että nämä pakotteet eivät voi pysäyttää Ortegan hallinnon autoritaarisia väärinkäytöksiä lyhyellä aikavälillä. Gilles Bataillon uskoo kuitenkin todennäköisesti heikentävän sitä kestävämmin, “Tekemällä hänelle asiat monimutkaisemmiksi käytännön näkökulmasta” ja lopulta luoda sisäisiä jännitteitä.

Näillä pakotteilla Bidenin hallinto on osa tiettyä jatkuvuutta Donald Trumpin (2017-2021) kanssa. Toimikautensa aikana entinen Yhdysvaltain entinen presidentti ryhtyi toimiin myös hallituksen tärkeitä jäseniä, mukaan lukien varapresidentti Rosario Murilloa vastaan, jolta kiellettiin kaupankäynti tai omaisuuden omistaminen Amerikan mailla Yhdysvalloissa järjestettyjen mielenosoitusten verisen ryöstön seurauksena. vastustusta keväästä 2018.

Lue myös Nicaraguassa Daniel Ortegan kolmas vastustaja pidätettiin alle viikossa

Herra Bidenin valinnan jälkeen Nicaraguan oppositio oli luottanut valitun demokraatin pitämään paineita herra Ortegassa. Viisi kuukautta virkaanastumisensa jälkeen uuden Yhdysvaltain presidentin hallinto allekirjoittaa ensimmäisen tärkeimmän päätöksensä Nicaraguan hallintoa vastaan.suosituin artikkeli