August 1, 2021

G7 lupaa miljardin rokotteen muulle maailmalle, mutta ilman tarkkaa aikataulua

Rannoille sijoitetut aktivistit, toimittajat, pitivät myös turvallisella etäisyydellä, naamioituivat ja testattiin 24 tunnin välein. Covid-19-tapauksia havaittiin vielä St Ivesissä (Yhdistynyt kuningaskunta), lähellä Carbis Bayä, Cornwallissa, G7-johtajat tapaavat tai tulevat kyytiin MS Silja-Eurooppa, risteilyalus, joka toimii hotellina tuhansille poliiseille, jotka tulivat turvaamaan tilat … tämä ensimmäinen G7-huippukokous “kasvotusten” pandemian alkamisen jälkeen on edelleen terveyskriisin merkki. Viimeksi mainittu on myös prioriteettiensa kärjessä, kuten huippukokouksen isännän, Ison-Britannian pääministerin Boris Johnsonin ilmaisema toive, “Rokota koko ihmiskunta vuoden 2022 loppuun mennessä”.

Lue myös G7, huippukokous tarkassa terveystarkkailussa

A Keskusteluviikonloppuna, sunnuntaina 13. kesäkuuta, G7-maiden johtajien olisi myös sitouduttava antamaan kollektiivisesti jopa miljardi rokoteannosta muulle maailmalle alkaen Afrikasta, joka on tähän mennessä istuttanut tuskin 2% rokotteista. sen väestöstä. Vertailun vuoksi – ja huomattavaa poikkeusta lukuun ottamatta Japania, joka on melko hidas rokotuskampanjassaan – G7-maat ovat rokottaneet vähintään puolet aikuisväestöstään. Yhdysvallat on jopa alkanut suojella nuoriaan, Iso-Britannia nuoria aikuisiaan.

Joe Biden nostaa panoksia

Asiantuntijoiden tai Maailman terveysjärjestön (WHO) paine on kasvanut viime viikkoina ennen G7-maita, jotta maailman rikkaimmat demokratiat osoittavat lopulta anteliaisuutta – tai viisautta – auttamalla rokottamaan köyhempiä maita, jotta rajoittaa uusien muunnelmien leviämisen tai esiintymisen riskiä.

Englannin terveysviranomaiset havaitsivat perjantaina 11. kesäkuuta, että Delta-muunnos, joka on osittain vastuussa Intian hirvittävästä toisesta pandemian aallosta, näyttää 64% tarttuvammalta kuin Kentin, ja se on nyt yleinen Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Lue myös Covid-19 ympäri maailmaa: Delta-variantti on 60% tarttuvampi kuin edeltäjänsä, Britannian terveysviranomaisten mukaan

Saapuessaan Carbiksen lahdelle torstaina 10. kesäkuuta Joe Biden kohosi anteella lupaamalla 500 miljoonan rokotteen lahjoituksen Pfizer-BioNTech, mukaan lukien 200 miljoonaa vuoden 2021 loppuun mennessä ja loput toimitettavissa vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla. Amerikan presidentti oli aiheuttanut sensaatiota toukokuussa julistamalla kannattavansa rokotepatenttien väliaikaista poistamista. Boris Johnson seurasi perjantaina peräkkäin lupaamalla 100 miljoonaa annosta, joista viisi miljoonaa syyskuun loppuun mennessä ja 25 miljoonaa ennen vuoden loppua.

Sinusta on jäljellä 61,99% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hänen