August 3, 2021

Kysymyksiä 22-vuotiaan naisen itsemurhasta Fresnesin vankilassa

Karima Takhedmit teki itsemurhan Fresnesin (Val-de-Marne) naisten tutkintakeskuksessa 29. lokakuuta 2020. Hän oli 22-vuotias. Hänen tapauksensa olisi voinut jäädä vain yhdeksi 119 vankista, jotka tekivät itsemurhan vankilassa vuonna 2020, oikeusministeriön mukaan. Häiritsevä tarina niistä harvoista ihmisistä, jotka tapasivat vankilassa tai ulkona, tämä nuori nainen melkein ilman perhettä olisi ehkä perustellut itsensä kiinnostuksen siitä. Mutta ennen kaikkea kysymykset, jotka koskevat sen tekoon siirtymistä, ansaitsevat kysyä.

Créteilin tutkintatuomari takavarikoi alun perin oikeudelliset tiedot ”Kuolemansyiden tutkimus”, kuten pidätettynä olevan itsemurhan jälkeinen sääntö, luokitteli äskettäin tiedotusmenettelyn X: tä vastaan “Ei apua vaarassa olevalle henkilölle”. Lina Belkora, Karima Takhedmitin asianajaja vuodesta 2019, uskoo joutuneensa häirinnän kohteeksi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös 16-vuotias Cloé, ensimmäinen teini-ikäinen, joka teki itsemurhan vankilassa

“Hän oli antelias, koko ja erittäin kaunis tyttö”, sanoo Lucie Klein, joka tunsi hänet tänään yliopistossa. Karima oli vaeltanut syntymänsä jälkeen lapsille tarjottavan sosiaaliavun (ASE) ja huoltajaperheiden välillä. ”Hän tarvitsi paljon rakkautta ja huomiota, mutta luultavasti koska hänestä puuttui, ei tiennyt, mitä tehdä muiden kanssa. “ Isä, joka katosi luonnossa jo ennen syntymää, ja huoltajanaan oleva äiti psykiatrisessa sairaalassa yli 20 vuoden ajan.

“Hän teki jotain tyhmää”

Kaksi tyttöystävää menettävät toisensa näköpiirissä lukiovuosien aikana, tähän puhelinsoittoon asti vuonna 2017. Karima, majuri, meni kamppailuista huonoon kohtaamiseen lähtenyt ASE: stä, kunnes löysi itsensä kadulta. Lucie tuo hänet isovanhempiensa luo, jotka vievät hänet katonsa alle, Pariisiin ja heidän siipiensä alle. ”Hänellä oli joulua kanssamme. “ Parittomat työpaikat – emäntä täällä, sihteeri siellä, baarimikko yökerhoissa – antavat hänelle mahdollisuuden maksaa perheen omistaman studion vuokran. “Sitten hän teki tyhmyyksiä, huumekauppaa. Otin sen huonosti, vihastuimme vähän ”, sanoo Lucie.

Viiden kuukauden vankilassa ollessaan nuori vanki ei saa yhtäkään vierailua asianajajansa lisäksi

Se, joka ei ollut koskaan tullut kynsistä, alkaa käydä poliisiasemilla ja Pariisin tuomioistuimessa. Kahden vuoden aikana Karima on kerännyt viisi tuomiota skootterin ajamisesta ilman lupaa, upseerien halveksunnasta tarkastusten aikana ja huumekaupasta. Nuorta naista, joka ei herättänyt epäilyksiä, oli neuvottu tuomaan kokaiinia yökerhoon, jossa hän työskenteli. Oikeus antoi hänelle mahdollisuuden, rangaistukset ovat porrastettuja ajan mittaan: yksinkertainen rangaistus, keskeytetty rangaistus koeajalla ja sosio-oikeudellisella seurannalla, sitten vaihdettava yritysvankila.

Sinusta on jäljellä 74,53% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso tätä